Una bulgareasca, una arabeasca

Adica 2 retete bune, bune. Luna asta am hotarit sa nu mai maninc piine deloc, dar se pare ca organismul isi cere portia de carbohidrati, altfel nu se explica inclinatia mea brusca spre fasole (de care maninc de 2 ori pe an, cred) si naut.

Ardei capia umpluti cu fasole neagra

Am pus de cu seara cam 500 de gr de fasole neagra la hidratat. Apoi, dimineata, am spalat-o si am fiert-o cam o ora. Am scurs-o, am amestecat-o cu morcov, ardei, ceapa, suc de rosii si putin ulei de masline am mai fiert-o un pic si, cu aceasta compozitie (in care am mai adaugat putina sare si cimbru) am umplut vreo 8 ardei kapia. I-am pus pe toti in vasul de yena, am pus peste ei fasolea care mi-a ramas, putina apa si suc de rosii. L-am bagat in cuptor unde a mai stat cam 30 de min (pina se inmoaie un pic ardeii).

Dupa parerea mea, au iesit extraordinari de buni. Fasolea neagra e gustoasa si bobul ramine intreg si tare (sau poate n-am fiert-o eu destul…cine stie). A gustat si Ozzy din mincare, dar nu mi-a impartasit entuziasmul. Pentru el s-a ridicat la o nota de 7, asa.

Naut cu rosii si spanac

Cu reteta asta l-am dat pe spate pe Babic, pentru ca in varianta pentru el, mincarea asta a fost garnitura pentru pastrama de berbecut. Dar cum pastrama de berbecut poate cumpara oricine, sa ne concentram asupra esentialului. 🙂

Asadar, prima data se face sosul: o ceapa mare, 2 catei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde, 3-4 cm de ghimbir, 7 rosii proaspete curatate de coaja sau o cutie de rosii in sos propriu. Se pun toate in blender si se paseaza.

Intre timp, se fierbe nautul, cam 500 de grame (eu l-am lasat citeva ore la hidratat inainte) si se curata, spala, spanacul (tot cam 500 de gr).

Apoi, intr-o oala se pun vreo 2,3 linguri de ulei de masline (eu am pus si apa, pt ca nu imi place sa prajesc chestii, din principiu) si o lingurita cu seminte de chimen, doua lingurite cu seminte de coriandru, un ardei iute mic, doua-trei linguri cu nuca de cocos rasa, o lingura cu seminte de susan. Se stinge totul cu o canita mica de lapte (de soia). Apoi se adauga nautul, se mai fierbe 2, 3 minute. Se pune si sosul de rosii si spanacul. Se lasa citeva minute la fiert, sa se intrepatrunda aromele, se potriveste de sare si gata, o masa delicioasa. (reteta preluata de pe dietetik.ro)

Ozzy inca nu a gustat, miine o sa dau un update pe tema asta.

Oricum ar fi, pofta buna!

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 4

  1. Babicu says:

    Nautul cu spanac si pastrama de berbecut – de senzatie, delicios, aromat, Totul a mers cu o sticla de vin rosu, de colectie, vechi de 7 ani .

  2. asta cu nautul suna foarte bine, oare gasesc naut la mega image?

  3. Joe says:

    Gasesti peste tot, pina si la magazinul rosu au, se pare ca e foarte popular!

  4. Da la magazinul rosu nu are cumva si carnaciori de oaie? Pe cand un post despre lupta cu ciolanul din iahnie?

    Va rog frumos terminati ca m-am saturat de miros de spanac, naut, brocoli.Cred ca interzic acest site de wi-fi-ul de acasa 🙂 O sa fie prima retea in care va fi interzis 🙂

    P.S. Babicule, pastrama e mai buna fara spanac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *