Trei, Doamne, si toti trei! Un quiche cu dovlecei

Aseara era o seara ca oricare alta pina cind in mintea mea s-a nascut o idee splendida prin raritatea ea: ce ar fi sa gatesc ceva bun? Ceva care sa contina oua, pentru ca in perioada asta toate cunostintele ne-au adus oua de la tara, iar noi n-am putut sa le refuzam mai ales ca, in mod ciudat, toti le prezentau la fel de irezistibil: “foarte proaspete, ieri le-am luat de sub gaini”. Mi s-a parut un pic ciudat ca toate gainile sa produca atit de multe oua, dar na, poate aveau si ele un action plan de Pasti (si chiar s-au tinut de el). Culmea e ca si stiam ce vreau sa gatesc/ maninc: quique de dovlecei.

Asa ca in urma unui scurt search pe google, m-am napustit asupra primului rezultat (bun seo): http://www.foodstory.ro/ce-ne-place/testat-de-foodstory-quiche-cu-dovlecei-bacon-si-mozzarella.

Varianta mea nu a continut nici bacon, nici mozzarella, ca nu consumam. Si nici “salote tocate”. Mama, ce m-am enervat cind am vazut asta in reteta, mereu ma enervez cind vad ingrediente misterioase chestii care nu stiu ce inseamna in retete cu nivel de dificultate usor.

In principiu, am urmat reteta. Zic in principiu, pentru ca dupa experienta cu tarta de prune, nimeni va reusi sa ma mai convinga vreodata sa pun un aluat din unt (margarina n-am bagat) in frigider. Bine, oamenii astia scriu acolo clar sa nu-l faci guguloi, dar nu toti muritorii pot rezista tentatiei. Asa ca, dupa ce am facut aluatul, l-am presat repede in forma si l-am bagat in cuptor. (Un alt motiv a fost ca eu nu am o ora de asteptat nici oameni, dapai aluaturi).

Apoi am sotat dovleceii (trei la numar, dar au fost suficienti) cu putin usturoi verde. Asta a fost o decizie buna. Si in amestecul de oua (3, fara albusurile suplimentare) am pus brinza de capra. Si deasupra am ras o coaja de brinza de burduf.

Acum ca scriu aici imi dau seama ca, de fapt, n-am respectat multe din reteta 🙂 Tipic. Dar a iesit superbun.

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *