Time management: Povesti in 5 minute

Avem o carte care asa se cheama: Povesti in 5 minute si este o colectie de povesti povestite corect, pe scurt. Lui Ozzy ii plac mult ilustratiile. Si tot citind si rasfoind-o m-a pus un pic pe ginduri.

Mi-a povestit Babicu’ de un training pe care l-a facut el si care avea si bucata asta de time management. Mi-a desenat frumos, pe hirtie cum in cap ar trebui sa am, pe foldere, chestii pe care sa le rezolv ACUM, mai incolo (dar sa zic cind si sa ma tin de asta) si folderul NICIODATA (preferatul meu, de altfel). In viziunea mea sunt lucruri pe care trebuie sa le faci, altele pe care vrei sa le faci, altele pe care ar fi bine sa le faci si unele cu care mai bine nu-ti bati capul. Dar e o viziune personala, necoagulata intr-o teorie imbratisata la nivel mondial.

Mi-a amintit ca mai demult am facut si eu un training de management al timpului. Si tot ce mi-a ramas in cap, peste ani, a fost ca un angajat, de exemplu, poate pierde mult timp cu mailurile cu glumite. Ne dadea trainerul un exemplu ca daca pierzi 5 minute cu un astfel de mail si primesti 10 pe zi, s-a dus aproape o ora. Bine, acuma stim si noi ca daca angajatul ala are o ora de pierdut, adica n-are destul de munca, daca nu o umple cu mailuri amuzante o sa o umple cu altceva.

Si acum, daca intr-o zi, pierzi o ora cu tot felul de prostii, de ce sa recuperezi tocmai la momentul poveste? Plus ca, nu stiu altii cum sunt, dar fii’miu nu reactioneaza la una bucata de poveste, ci la timp de turuit. Asa ca daca vreau sa ies cu basma curata si copil adormit, ori bag o poveste de jumatate de ora, ori 6 de cite 5 minute. Ce, credeti ca nu am incercat sa evadez mai repede? Si fix cind ma ridicam din pat sa o sterg englezeste, la o privire in spate vedeam doi ochisori rotunzi, deschisi si un zimbet pina la urechi: “A!”. Sigur, mai Ozonule, nu plecam, aranjam doar patura! 🙂

Pai altfel nu bagam si eu una scurta gen: A fost o data ca niciodata (as putea sa renunt la asta) o fetita imbracata in rosu de i se spunea Scufita Rosie si s-a dus la bunica ei, dar lupu i-a luat-o inainte. A mincat-o pe bunica, a mincat-o si pe Scufita Rosie, dar a aparut vinatorul si le-a salvat pe amindoua. Si au trait fericiti pina la adinci batrineti. Minus lupu’. Te pup. Noapte buna!

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *