The first day of the rest of my life!

ultima ziGATA! De azi, am intrat in concediu de maternitate. Adica am concediu o luna plina numai pentru mine, luna martie, pina la aparitia lui Ozzy.

Suna apocaliptic mai ales pentru un om care munceste din clasa a X-a. Ei, da, atunci a inceput aventura mea in cimpul muncii. Ca si colaborator la Radio Galati. Ma bufneste si acum risul cind imi amintesc cum s-a intimplat: era duminica noaptea, a doua zi aveam teza la fizica si nu invatasem nimic. Chinuita de remuscari si frici mi-am deschis manualul si radioul setat pe postul local in ideea de a baga ceva la cap. Numai ca la radio era emisiunea “Cafeneaua subiectelor”, cu un concurs de eseuri. Un show radiofonic de nisa, asa cum va puteti da seama. In mai putin de 5 minute am uitat de teza si am sunat pentru concurs. Am cistigat un set de carti si apoi m-au sunat oamenii aia sa ma intrebe daca vreau sa devin colaborator. Si normal ca vroiam! Nici nu indrazneam sa visez ca sint acel Midnight Caller de la malul Dunarii. Dimineata i-am anuntat pe ai mei care au fost de acord cu toata treaba. Si asa, in fiecare duminica seara ma duceam la radio, aberam niste eseuri formidabile si dimineata ori ma duceam acasa sa dorm, ori direct la liceu. Salariu: 17.000 lei (vechi, de pe vremea aia). Cert e ca emisiunea a intrat in faliment la citeva luni dupa, echipa s-a destramat.

Apoi, in vacanta dintre clasele a 11-a si a 12-a m-am angajat din nou, colaborator la firma de birotica si papetarie Pancronex.  Aici misiunea mea era sa merg pe la 100 de firme, sa contactez 100 de patroni pe care sa-i rog sa completeze 100 de formulare cu, fiti atenti, lucruri pe care ar fi cel mai probabil sa le comande, in cazul in care ar vrea sa faca o comanda. Ehehe, cercetarea pietii a capatat o noi valente odata ce am abordat eu domeniul. Cert este ca am reusit sa completez doar 85 de formulare, dar patronul a fost de treaba, mi-a dat toti banii. Mi-am cumparat niste ghete si niste carti de ei.

Ei, apoi a urmat facultatea, la sfirsitul primului an eram deja reporter pe social la Mediafax (“specializat” in miscari de protest; cu alte cuvinte “mitingul e viata mea”). Apoi stiti: Pro Tv, Pro Cinema, IBU Pro Tv. Cert e ca in toti acesti ani nu am avut mai mult de 2 saptamini de concediu. Care concediu, numai eu stiu cum o zbugheam ca din pusca pe te miri pe unde de veneam mai obosita decit plecam.  Prin urmare, acum imi intelegeti nedumerirea: mi-am luat concediu o luna, ce ma fac? (n.r. consider concediu perioada pina la aparitia lui Ozzy, adica luna martie).

O sa ma urc pe pereti intr-o saptamina si o sa-mi indrept toate fortele isterice  asupra Babicului? Sau din contra, o sa devin oare acea casnica draguta care il asteapta zilnic pe Babic cu ciorba calda pe masa? O sa ma ocup, in sfirsit, de lucruri pe care le amin de nu mai stiu cind (ca de exemplu sa-mi fac ordine in biblioteca, in calculator, in dulapuri, in cap)? O sa mai scriu si eu o poveste pentru Ozzy? Ce voi face cu atita timp liber?

Doar domnul Cronos poate raspunde la intrebarile astea. Voi, cititorilor,tineti-mi pumnii, dati-mi sugestii! Cert este ca am emotii: azi am intrat in concediu de maternitate!!!!! Hai la multi ani!

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 12

 1. gabi says:

  aaa, mi-am adus aminte cum imi citeai eseurile dupa ce le scriai si mie imi placeau mult si abia asteptam sa te inregistrez de la radio si cum ma luai cu tine la completat formulare pancronex si era foarte cald, imi era sete si ne hlizeam. Cat despre your new free time…you can do something for/with your sister :))))

 2. admin says:

  Hahaha, ma asteptai la cotitura? 🙂 Astept propuneri de colaborare!

 3. hana says:

  O sa iti vina idei pe parcurs, ai sa vezi, idei multe si frumoase. Iti dau insa un singur sfat – DORMI!!! Cand prietenele imi spuneau asta, mi se parea atat de stupid, cum sa dorm, daca nu mi-e somn?! de ce sa dorm, daca am atatea de facut?! dar cata dreptate aveau – de pe 18 septembrie 2008, ziua aparitiei minunii din viata mea, mi-e somn… de atunci mi-e tot somn si iarasi somn si cum mai vrei tu sa ii spui somn! pentru ca de atunci nu mai am timp sa dorm!

 4. radu says:

  Io votez cu ciorba! Si cu povestea!

 5. admin says:

  Pai clar, cu cine sa tii si tu! :)))

 6. nic says:

  eu votez cu somnul, cu uitatul la multe filme (nu am mai vazut un film in liniste de vreo 2 ani) si multa plimbare ca restul gen aranjat foate multe lucruri prin casa o sa le faci oricum

 7. osman says:

  eu votez cu povestile pentru ozzy si cu plimbarile. si cu documentarea pe net. despre orice iti vine in minte si in special despre bebe.
  aranjatul, ordinea in lucruri, azi o faci si peste 2 zile este aproape la fel. si eu mi-am propus sa fac multa ordine in cele 2 saptamani de stat acasa. dar n-am reusit decat sa “coordonez” o noua ordine a obiectelor de mobilier 😀
  eu cu somnul nu votez si le contrazic pe hana si nicol pentru ca n-am inteles niciodata cum vine asta cu dormitul mult inainte ca dup-aia nu mai ai timp sa dormi. da, e adevarat ca nu mai dormi la fel de mult, o sa ai infinit mai multe lucruri de facut, dar organismul o sa se adapteze. da, evident ca o sa ai si multe nopti/zile cu somn “furat”.
  mai spun unii ca somnul n-o sa mai fie niciodata la fel. important mi se pare motivul pentru care nu va mai fi la fel si anume ca bebelusul va fi mereu o prezenta foarte vie in somnul tau. acum e doar o idee, o asteptare. acum visezi despre lucruri pe care le cunosti, despre dorinte si despre frici. despre parinti, despre prieteni, despre abstractii. dar dupa, ozzy va fi omniprezent in tine in cel mai frumos mod posibil 🙂

 8. admin says:

  Ma, indiferent de ce spuneti…eu oricum dorm mult, ca asa sint eu. (Si intre noi fie vorba, sper ca Ozzy sa ma mosteneasca asa cum si eu l-am mostenit pe tatal meu care, la rindul lui, a mostenit somnul cel adinc de la parintii lui). Deci o sa incerc sa ma concentrez pe cit posibil pe alte activitati, sa mai variez! 🙂

 9. Eu propun asa: rasfat pe toata linia. Nu tu curatenii generale, reamenajarea dulapurilor si alte chestii obositoare. Doar pregatiri pentru Ozzy, dimineti cu mic dejunuri delicioase, cine dragute cu Babicu (facute cu sau fara el), de ales muzici pentru copil, si poate chiar de ascultat de pe acum cand el e la final de drum in burtica. Sunt lunile tale de huzur! Enjoy…

 10. Babicu says:

  10 voturi pentru ciorbita si inca 10 pentru felul doi. Traiasca Ozzy !

 11. admin says:

  Haha! Am retinut! 🙂

 12. admin says:

  Da, Ralu planul tau pare chiar bun! O sa-i pun lui Ozzy niste rock, ca e genul lui preferat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *