Supa crema de conopida

Un alt succes zdrobitor pe frontul diversificarii. Dupa ca am stricat zilele trecute o supa crema de dovlecei pentru ca m-am luat dupa o reteta de pe net si am pus iaurt in ea, azi am facut supa asta dupa capul meu, fara consultari online.

Pentru ca o supa crema de conopida trebuie sa fie alba, altfel nu e credibila, am pus la fiert asa: o radacina de patrunjel, o bucatica de telina, o ceapa (pe care am scos-o dupa ce a fiert) si un cartof mic. La sfirsit am adaugat vreo 3, 4 buchetele de conopida si am mai fiert totul un pic cu o lingurita de ulei de masline. Am pasat totul si a rezultat o supa pe care Ozzy a devorat-o pur si simplu.

Nota Ozzy: 10

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 8

  1. osman says:

    de ce-i tot faci supe creme daca el are deja 9 luni? inteleg ca poate si stie sa mestece. prin urmare, las-o mai moale cu cremele si baga-i bucati 😀

  2. Joe says:

    Adevarul e ca ii fac supe creme ca le maninca rapid, cu bucatile se lalaie si imi pierd rabdarea inainte ca el sa se sature (cred).

  3. Joe says:

    Si sa stii ca nu sunt numai eu de vina, si el isi pierde interesul la fel de repede si toate bucatelele ajung la Nero. Ma lasa nervii, sincera sa fiu!

  4. osman says:

    da, stiu cum e, numai ca: in trecerea de la mancarea pasata la bucati, Angie n-a fost interesata de bucatile mici – adioca de ciorba pe care o facem pt noi. erau destul de enervante si pt ea si pt mine. incercand sa gasesc marimea potrivita, am ajuns sa fierb bucati mari in ciorba: morcov taiat in 2 pe lung, cartofi medii taiati in 4, astfel incat bucata sa o poata apuca in manuta si duce la gura. ea se lupta cu unele pe o parte, eu completam cu alte bucati pe alta parte. zeama separat, bauta, cand avea chef. oricum, pranzul era mancat aproape integral cu mana. treaptat am trecut la bucati mai mici, dar perioada de bucati mari a durat destul de mult.

  5. osman says:

    din cate am citit, la mancare sunt pretentiosi si conteaza: marimea, culoarea, textura. Sunt copii care daca vad un terci, oricat de gustos ar fi, nu pun gura pe el. Dar ar manca cu mare pofta acelasi lucru in bucati mai mari…

  6. Da, asta cu bucatile mari a fost valabila si la Ioana. Eu am terminat-o cu piureurile pe la 8 luni dupa care i-am dat numai bucati, mari, ca mici nu ii placeau, si abia acum de curind am inceput sa-i mai dau piure din nou. Ca acu nu mai vrea nici brocoli, nici conopida, nici o leguma aproape, asa simple, la cuptor, cum i le faceam inainte. De unde pe la 9 luni le devora bucata cu bucata. Acum ii fac piure cu de toate si cu brinza in el si doar asa maninca.
    In rest, ii fac spanac, mazare, pastai, pilaf, ciuperci. Cam asta. Iar in weekend maninca ce mincam si noi, adica vreo “delicatesa” gastronomica descoperita de mine pe net. Sa ne intelegem, in nici un caz retete vegane, ci mincaruri cu unt, carne, arome. Ioanei ii plac gusturile clare si neaose, adica gustul de mincare gatita, si nu ii plac amestecurile de legume si fructe sau de mincare gatita cu fructe. Mie imi plac, in schimb, deci …
    Imi suna bine reteta asta de morcovi cu sos de migdale, o sa o incerc. Sper sa ii placa si ei.

  7. Joe says:

    Binee, m-ati convins, revenim la bucati. De fapt la bucatile la prinz, pentru ca in rest maninca bucati, denumite generic de catre noi “soldatei”. Soldatelul gras banana, soldateii mandarina, soldateii biscuiti, soldateii piine prajita si alte specii de soldatei. Din cite am observat, lui Ozzy ii plac bucatelele mici, minuscule, moleculare. Zilele trecute l-am prins molfaind o jumatate de migdala furata de pe o rulada facuta de sor’mea. Nu stiu ce i-a placut mai mult, furtisagul a la Nero sau marimea sau gustul…
    PS: Morcovii cu migdale sunt BESTIALI. Vezi poate gasesti migdale curatate, crude, bineinteles, sa nu o deranjeze cojile de la migdalele obisnuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *