Striga-ma Tudor T-Rex!

Am fost simbata la Dino Parc Rasnov, sa vedem si noi cu ce se maninca dinozaurii. Teoretic, era un week-end in care fugeam de caldura din Bucuresti. Practic, caldura ne-a ajuns din urma. Acesta a fost si motivul (pe linga aglomeratia week-endului de inaugurare) pentru care n-am stat la fiecare specimen sa citim placuta si sa aflam chestii despre el.

Ce am reusit, totusi, sa facem la aceasta prima vizita:

DSC_3179

– am vazut toti dinozaurii. Traseul e usor de urmarit, n-ai cum sa-i ratezi. Dar n-am citit placutele lor.

DSC_3167

– am prins eruptia vulcanului si cutremurul. Ne urcasem pe platforma de simulare fara sa stim ce e, asa ca surpriza a fost totala. Ne-am dat seama ce norocosi am fost cind, in timp ce ne mai foiam pe acolo, am vazut o doamna ce sarea pe ea, indemnindu-i si pe altii sa faca la fel, strigind usor isteric: “Sariti, sariti, sa inceapa cutremurul!” Ma intreb daca ar repeta figura si intr-o cladire cu bulina din Bucuresti…de unde si vorba “doamne, ocroteste-i pe romani”.

DSC_3200

– l-am bagat pe Ozon in toate gurile de dinozauri disponibile, la cerere. Era asa, ca o lege nescrisa, un trend care lua avint, din gura in gura, vorba cintecului. Copiii se vedeau unii pe altii, cereau si ei, formau cozi la intrarea in cavitatile bucale. Adorabili, cum sa le zici nu?

– am baut un suc/ apa la Papazaur. De mincat, n-am mincat ca nu ne era foame, asa ca nici macar nu ne-am uitat pe meniu, drept care nu pot sa zic nimic despre oferta.

Detaliile tehnice nu o sa le repet, am scris despre ele aici: Un dinozaur, doi dinozauri. 

Si acum sa raspund la intrebarea care, banuiesc eu, e pe buzele tuturor celor care nu au fost inca: Merita? Parerea mea e ca da, copiii se distreaza, dinozaurii sunt impresionanti. Sugestia mea e sa urmariti un week-end mai racoros. Noi asa avem de gind sa facem data viitoare, ca Ozonu’ sa aiba timp si rabdare sa se si catere prin casutele din copaci si trasee. In plus, banuiesc ca seara dinozaurii sunt luminati si parcul capata niste accente mai infricosatoare, lucru pe care noi il apreciem, dupa cum v-ati dat seama daca ne cititi. 🙂

DSC_3209

Cert e ca de simbata incoace, Ozonu’ ma pune sa-l strig Tudor T-Rex. Si eu asa fac, ascultatoare: “Tudor T-Rex, hai la gradi ca e ultima saptamina si vine vacanta cea mare!”

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *