Soc, tei, salcim

Ma gindeam zilele astea la cum ar fi sa mincam/bem doar flori. Oare am fi mai colorati? Sau mai parfumati? Sau mai frumosi? Sau mai fragili? Ne-ar bizii albinele in cap?

Am inaugurat deja sezonul de socata, in bucatarie ma asteapta florile pentru runda a doua. Prima a iesit delicioasa. O reteta simpla: apa, miere, flori si o lamiie. Am impartit-o, frateste, intre membrii familiei si in portia mea mi-am pus si ghimbir. Am miere de tei de la miere-vie.com, care a fost fabuloasa. E ca si cum, in moleculele cristalizate ar fi chiar flori. In timp ce o dizolvam in apa, amestecind vertiginos, Babicu’ ma intreaba din sufragerie daca fac ceai de tei, asa mirosea in casa.

Si tot asa ma gindeam ca as putea face aceeasi reteta cu flori de tei sau flori de salcim. Oare merge, iese ceva? Ati incercat? Daca nu, nu-i nimic, incerc eu si va povestesc ce a iesit. 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *