Seven

Inspirata de prietena Ralu, care a intocmit o lista cu cele 10 principii ale unei vieti sanatoase (pe care le impartasesc si eu, de altfel, ca nu degeaba am tot vorbit si citit noi pe tema asta), m-am gindit sa fac publica lista mea cu cele 7 pacate culinare ale mele. Si anume acele alimente/combinatii pe care, desi sint constienta ca nu sint tocmai in regula, nu ma pot abtine sa nu le consum ocazional. Sa nu credeti ca sint fie fara de prihana in acest domeniu sau, din contra, vreun lup moralist atunci cind voi fi zarita in oras cu vreun copanel rumenit in mina.:) Nu, sint doar un om care se straduieste si el cit poate.

Asadar, za list:

1. Cerealele Cinis Minis. Or fi ele integrale, dar au mult zahar si…gust spre deosebire de fulgii de ovaz regulamentari. Imi pare rau, din cind in cind ma napustesc asupra unui bol de lapte cu Cinis Minis.

2. Laptele. Stim cu totii, americani, romani, extraterestri ca un om are nevoie de lapte doar in primii 2 ani de viata. Atit.Ca orice mamifer cu capul pe umeri bea lapte doar cit este pui. Atit. Mai tirziu in viata, laptele devine un aliment care face mai mult rau decit bine si oricum, nu are nici un sens sa fie consumat. O zic nutritionistii, nu eu care, citeodata, la ceas de seara  imi torn in taina o cana de lapte caldut indulcit cu niste miere. Pentru un somn mai bun. De parca as avea nevoie.

3. Mincarea de la chinezi. Nu as studia niciodata ingredientele, stiu doar ca este foarte buna si, ca sa ma simt cit mai putin vinovata cind o consum incerc sa-mi iau doar preparate din legume. Pui, cel mult.

4. Ciocolata, inghetata sau vreo tarta. Citeodata, pofta cea rea pune stapinire pe mine si atunci ma dedau la un desert…nepotrivit. Rar, rar, jur!

5. Sarea. Am redus-o, dar nu eliminat-o. Of!

6. Otetul. Inlocuirea lui cu lamiia s-a dovedit a fi mai dureroasa decit lasatul de fumat. Oricum, procesul nu este finalizat.

7. Amestecul peste/cartof. Astea doua alimente nu trebuie sa se amestece, chit ca pestele e pe gratar, iar cartoful fiert/copt. Este insa mincarea mea preferata dintotdeauna asa ca, din cind in cind, ma fac ca uit de principiul asta si scap in farfurie cite un cartof pe motiv ca ma frige la degete!

Si pentru ca am observat ca mai multi sunt preocupati de acest subiect, dau si eu leapsa asta: lui ecostin (care reaminteste de ziua obezitatii care se apropie cu pasi repezi), malditei (care vroia va scrie si ea un post acid despre obiceiurile si pastilele romanilor de Pasti), lu’ anurim (care s-a hotarit si ea acum ceva timp in urma sa se mai indrepte …culinar). Si bineinteles, lui Ralu ca de la ea a pornit toata treaba. Prin urmare, sa fiu clara, intrebarea e: care sunt cele 7 alimente pe care continui sa le maninci constient fiind ca-ti fac rau?

Cresc copii, povesti si visuri.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *