Review: Scutecele GREENTY, ceai la purtator

Am primit de la ecomami.ro un set de scutece eco de unica folosinta Greenty, sa le folosim si sa spunem ce credem despre ele.

Primul scutec pe care l-am schimbat a venit la pachet cu un “Aoleu, asta ce-o fi!” Am tresarit putin la vederea unei pete mai inchise la culoare in scutec, mai ales ca eram in perioada in care urmaream cu interes culori si texturi. Era….ceai. Da, scutecele au in ele frunze de ceai verde, astfel incit atunci cind bebe face pisu, acesta….uda frunzele. Ideea apartine unor specialisti din Noua Zeelanda si e foarte tare.

Din acest motiv, si scutecele si copilul miros muuult mai bine, ca o ceasca de ceai cald. Cite cesci pe zi, va intrebati? Greenty absorb la fel ca si celelalte scutece, drept care raspunsul e: tot atitea.

Din ce am citit sunt recomandate in ingrijirea și protecția pielii copilului si ajuta la preintampinarea apariției de erupții cutanate, iritarea pielii. Si la somn cica ar ajuta. Cum noi n-avem probleme nici cu pielea, nici cu somnul, n-am putut observa vreo schimbare in acest sens.

Si acum, beneficiul suprem:  m-am simtit mult mai bine stiind ca sunt eco. Fara nici o urma de ironie, asta chiar e un beneficiu real, sa stii ca-i poti oferi copilului tau tot ce e mai bun, ferindu-l de orice risc si aici ma refer la substantele folosite in scutecele de unica folosinta clasice.  Acum, stiti cum e, daca vrei sa-l feresti de tot de substante, folosesti scutecele refolosibile, din materiale, insa eu am stat, m-am gindit, m-am razgindit si am ajuns la concluzia ca ar fi prea complinat. Sunt dependenta de libertatea de miscare pe care ne-o ofera scutecele de unica folosinta. Am zile cind plec cu Pizza de dimineata si ajungem acasa spre seara, ar fi ciudat sa ma plimb cu diverse cirpe mirositoare in poseta, pe la intilniri si pe strazi. Pur si simplu nu se potrivesc stilului nostru de viata (nu ca nu l-as schimba si pe asta, dar asta-i alta discutie)

Prin urmare, scutecele eco de unica folosinta sunt un compromis bun.

Un set de 60 de bucati costa 65 de ron, cu 14% mai mult decit gama de top de la Pampers si 40% mai mult decit gama economica de la ei. Desi in domeniul cifrelor, problema se pune rece si obiectiv ( iti permiti sau nu), decizia finala e una care face o medie intre economie si simpatie. 🙂

Mie mi-au placut Greenty.

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *