Psihologia inversa, preferata mea

19 iunie, o data ce ar putea fi inclusa cu usurinta pe lista cu evenimente istorice wikipedia (varianta family), daca le-as prezenta-o. Dar nu o sa o fac si nici nu o sa scriu prea multe despre asta pe blog pentru ca ce s-a intimplat ieri ar putea leza dreptul la intimitate a lui Ozzy. Nu as vrea ca peste 5 ani (daca o sa mai fie blogul asta atunci), cind o sa invete sa citeasca sa descopere postul asta si sa tipe la mine :”Mama, ce-a fost in capul tau sa zici tuturor cind am facut eu prima data la olita?”

Deci nu vreau, asa ca nu zic. Ce as vrea insa sa ramina (pentru ca mi se pare important ca principiu) este cum de s-a intimplat asta. Mai intii, ne-am documentat despre diverse strategii, cum sa facem, cum sa-l convingem, etc. Eu pe net, in apple store,  Maia (bona) in parc, ta’su printre alti tati cu experienta. Rezultatul tuturor acestor stradanii: 0. Bine, acum nu va inchipuiti ca am fost foarte categorici…ii prezentam si noi, timid, optiunea asta ca alternativa. Ce parere ai avea…? Ce-ar fi sa incerci si…? Da’ nu vrei sa lipim niste abtibuiduri in timp ce tu stai pe olita? Si normal ca nu a vrut, se uita la mine cu o privire care zicea: Ce-ti veni, tu lipesti abtibuilduri cind stai pe WC?

Ma rog, presiunea sociala a olitei plutea latent in casa noastra, pina cind intr-o seara am luat atitudine. Pina aici! Nimeni nu mai streseaza copilul cu olita! O sa renunte la scutece cind o vrea el, si cu asta basta. Abandonam cauza! Trupe, retragerea! Ozzy, mama, gata, nu o sa te mai puna nimeni acolo. Cind vrei tu, faci, daca nu, nu! Libertate, woodstock, reintoarcerea in natura, hobiti in padure.

Ce s-a intimplat? A doua zi a facut. De bunavoie si nesilit de nimeni. Soc pentru toata lumea! Noi eram socati de eveniment, el era socat de produs. Se uita si nu-i venea sa creada. Cu ochii cit cepele, care-i primul cuvint pe care-l spune copilul uimit? “Neneeeee!”.  A apelat la singura fiinta impartiala din casa, singura careia, sincer, nu-i pasa unde si ce face el si care, in consecinta, putea sa judece obiectiv evenimentul. Nero a venit agale, vizibil deranjat dintr-un somn ciinesc. A constatat cele intimplate si deloc impresionat, si-a cautat un loc mai racoros in casa.

Concluzii:

– In curind, educatia lui Ozzy va cuprinde indemnuri precum: Bea! Fumeaza! Du-te la petreceri! Nu invata nimic, sa nu carecumva sa citesti vreun rind dintr-o carte ca nu stiu ce-ti fac!, etc.

– Afara e mult prea cald, Nero trebuie tuns, aerul conditionat nu trebuie oprit nici o clipa daca vrem sa se odihneasca si catelul ca asta ca omu’.

– Nero e impartial numai in chestiuni care nu-l intereseaza. Altfel poate fi cumparat foarte usor de tabara care ofera mai mult.

– Am ramas cu o aplicatie Potty Training in telefon, o vrea cineva?

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 2

  1. Sara says:

    Felicitari, asta da realizare! 🙂

    PS Eu zic sa lasi aplicatia aia acolo, poate mai ai nevoie de ea 😉

  2. Anca says:

    Ce mi-a plăcut asta…. Cam așa am rezolvat și noi multe dintre ceea ce societatea numește “probleme”. Fără stres, fără griji, te trezești că totul se rezolvă 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *