(P)roTectis. Bacterii bune vs bacterii rele

Ca in burticile alea pe care le pup sau carora le fac “brrrr” zilnic se afla bacterii bune si bacterii rele, stiam. Ca sistemul imunitar depinde de acest echilibru, iarasi stiam. Ce nu stiam, si am aflat ieri cu amuzament, e ca exista o zi a florei bacteriene. Nu verificati panicati calendarul, dupa parerea mea, ziua asta nu e doar 13 septembrie, ci in fiecare zi in care burticile sunt in regula, se simt bine si rid inapoi la parinti.

Stiam de ProTectis, i-l dadusem copiilor anul trecut, prin iarna, cind, dupa o luna de joc de glezne cu o viroza urita cu complicatii, au primit indicatie de antibiotic de la medicul pediatru. Era prima data cind Ozonu’ lua antibiotic si, probabil, am fi reusit si fara el (pentru ca el, la 4 ani si jumatate putea lua mai multe siropuri, ceaiuri, sucuri, cataplasme magice si probabil, zic, probabil pentru ca nu stii niciodata, am fi scos-o la capat), pentru ca el are un sistem imunitar foarte bun, dupa parerea mea. Insa sor’sa nu era bine deloc, probabil ce adusese el de la gradi era prea puternic pentru ea, asa ca dupa vreo trei zile de apartie, febra, tuse productiva si o stare foarte proasta care nu dadea nici un semn de imbunatatire, le-am dat amindurora tratametul sa eliminam complet sursa de infectie.

Siii, la pachet cu antibioticul, a venit si ProTectis. Nu m-am documentat atunci prea bine despre el (in sesiunile de oboseala, nervozitate, febra nu prea iti arde sa stai pe net), am incredere in medicul nostru pediatru ca ne recomanda ce e mai bun.

Ieri am participat la evenimentul organizat de ei si acum pot sa zic ca si stiu si de ce ni l-a prescris pediatrul.

Probioticele sunt super mega importante. Le luam din mincare (atunci cind mincam cum trebuie si asta ar trebui sa fie grija noastra principala). Insa sunt situatii in care acest lucru nu se intimpla, sau pur si simplu situatii speciale cind acest aport trebuie suplimentat, de exemplu: tratamentul cu antibiotice.  Daca bacteriile rele sunt mai multe decit cele bune, organismul nostru ne va spune asta prin diverse simptome (disconfort abdominal, diaree, constipatie, alergii), trebuie doar sa-l ascultam. “Tipa? Striga?”, m-a intrebat Ozonu’ pe care l-am luat cu mine la eveniment sa-l constientizez, cum ar veni. A trebuit sa nuantez putin raspunsul la aceasta intrebare. Dintr-un exces de zel, ii spusesem in vacanta noastra, dupa ce a baut apa dintr-un riu, dintr-un loc unde erau mormoloci de salamandre, ca mormolocii s-au instalat in burtica lui si ca noaptea or sa dea un concert rock si or sa-l trezeasca.

Bine, probiotice, da’ care? Efectele bacteriilor probiotice sunt legate direct de tulpină. Acest lucru înseamnă că orice tulpină probiotica diferă de alta, fie prin efect, fie prin modul de acțiune. Produsele ProTectis conțin specii de Lactobacillus reuteri, din familia Lactobacillus, cu tulpina Lactobacillus reuteri Protectis. Este o bacterie buna care traieste in mod natural in tractul digestiv al omului, acolo locuieste ea.

Povestea. Ba mai mult, spun oamenii astia o poveste asa, ca o legenda ca e “izolata din laptele matern al unei femei sanatoase care traieste in perfecta armonie cu natura, undeva in Anzii peruvieni”, fiind apoi replicata la cele mai inalte standarde. Si, ce sa zic, sunt un pic invidioasa pe mama asta cu care n-as putea concura. Invidioasa la modul ca si eu mi-as dori sa traiesc asa, in armonie perfecta cu Gaia, ca intr-una dintre lumile lui Asimov. Ma intreb daca de acolo s-au inspirat suedezii cind au denumit asa produsul (pentru ca Romania e singura tara unde se numeste ProTectis, in restul lumii se regaseste sub numele de Bio Gaia).

Studiile. Produsul are in spate studii si meta-studii (care pot fi vizualizate gratuit de pe site si studiate indeaproape).

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *