Primul forum de babywearing din Romania

sling bebeDiana a lansat primul forum de babywearing din Romania. Totul a plecat de la preocuparea ei de a confectiona slinguri, adica esarfe port-bebe.  Adica un fel de marsupii mai hipioate. Ce inseamna exact si cum se folosesc puteti vedea aici.

La prima vedere, pare destul de complicat, insa autoarea asigura ca nu e asa nici pe departe (mai ales ca asigura si un set de instructiuni si asistenta pe mail), beneficiile fiind mult mai mari. Ii ofera copilului o pozitie apropiata de cea din burta, si, cel mai important, apropierea fata de mama, care este esentiala in primele luni de viata. Iar mamei ii ofera o mobilitate mai mare, prin casa si prin imprejurimi. Discutia e atit de serioasa incit se pune problema ce e mai bun: un sling sau un carucior? un sling sau un marsupiu clasic?

Mie imi place foarte mult ideea, o sa-mi comand la momentul potrivit! Mai ales ca nu sint chiar atit de scumpe si daca nu merge si nu merge nu-i o paguba atit de mare. Nu?

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 4

 1. Os says:

  Eu sunt fan declarat sling!!!

  Dar sa-ti raspund in ordine: nu este absolut deloc complicat sa folosesti un sling. Eu am unul flexibil si e super simplu. Cel fix este chiar si mai simplu, dar pentru inceput iti trebuie unul flexibil.
  Da, ofera o mobilitate foarte buna. Angie este un copil cuminte, dar foarte activ. Nu sta unde o pui. Si de cele mai multe ori, cand fac ceva la blatul de bucatarie, trebuie musai sa vada si ea si sa ma “ajute”. Am avut o perioada (mersul de-a busilea) cand o puneam in sling si puteam sa mai fac cate ceva. Fara sling nu puteam sa fac nimic.
  Intre un sling si un carucior… parerea mea e ca trebuie sa le ai pe amandoua. Nu se exclud, ci se completeaza foarte bine.
  Intre un sling si un marsupiu – slingul rulz fara nici un dubiu. Poti sa vii la mine sa-ti fac o demonstratie intre cele doua, daca vrei.

 2. Os says:

  A, si inca ceva: m-am dus la mall pentru ca trebuia sa-i iau un cadou sotului si nu aveam cu cine sa las copilul. Am luat carutul si pentru orice eventualitate si slingul. In taxi am tinut-o in sling. Cand ne-am dat jos si am vrut s-o pun in carut, n-a vrut sa stea sub nici o forma. Prin urmare, am petrecut 2 ore in mall purtand-o in sling. Daca as fi tinut-o in brate, dupa maxim jumatate de ora ar fi trebuit sa renunt, pentru ca era prea grea. Slingul distribuie altfel greutatea pe spate si E MINUNAT!!!

 3. Eu la Babyexpo-ul trecut am dus-o in sling juma de ora maxim, timp in care s-a intins sa ma darime si nu alta catre tot ce vedea si mai ales parul oamenilor pentru care facuse o pasiune subita. Dupa care n-am mai rezistat, cu toata distribuirea uniforma a greutatii pe spate, si i-am pasat-o lui Cosma sa o tina in brate. Si asa am trecut prin fata standului Dianei, eu cu slingul gol pe dupa git, Ioana in alte brate.
  N-am reusit niciodata, de cind l-am luat, adica de la 4 luni, sa o tin mai mult de o ora in sling, si asta numai afara, in nici un caz in casa. Poate sint eu prea lesinta, dar asa se smulge ca am senzatia ca ori cad eu, ori ea. Si pe linga asta mai da si din picioare incit e pericol sa alunce pe sub marginea de jos. Si ma doare spatele, frate…
  Dar Ozzy nu cred ca va fi un viezure ca cel pe care l-am produs eu. Si in plus in primele 2-3 luni, daca prinzi tehnica, cica poate sa si doarma in sling, ceea ce o sa-l incinte maxim. Si poate si pe tine :D. Eu nu am avut in primele luni sling, dar am mai dus-o pe afara in marsupiu si a dormit foarte bine si asa.

 4. admin says:

  Da, deci e clar! Tb sa incerc si eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *