Prima factura e ca primul iubit. De neuitat.

Sunt maaare antreprenoare de vreo o luna, asa. Firma mi-a facut-o o firma de facut firme, asa ca n-am trecut prin sistem, m-am strecurat.

Firma de contabilitate mi-am ales-o dupa…ureche, la propriu. Cind iti faci firma si apare pe acolo, prin sisteme, incep sa te sune, brusc, foarte multi oameni care-si ofera serviciile. Majoritatea sunt de la firme de contabilitate, dar nu numai. In fine, am raspuns tuturor, dar am ales-o pe doamna cea care mi-a vorbit intelegator si blind la telefon. Adica era clar pentru toata lumea ca nu pricep nimic din ce mi se spunea – unde sa ma duc, ce sa fac, pina cind si, mai ales, de ce. Mi-am dat seama, dupa citeva conversatii din astea hilare ca eu n-am nevoie de contabilitate, ci de amabilitate. Asa ca am ales-o pe doamna cea intelegatoare.

Asa stind lucrurile, am reusit sa ajung cu succes la primul milestone din istoria companiei. Prima factura.

Prima data, am gresit suma. Era negociata in euro, am facut de 10 ori calcului pt ron (eu fiind genul de matematiciana care greseste si folosind calculatorul), dar, na, de unde sa stiu ca se foloseste cursul din ziua anterioara datei facturii. Anulat.

A doua oara, am nimerit suma, dar am gresit data. Clientul ma rugase sa scriu o anumita data acolo, am uitat, a luat data zilei in care ma aflam, respectiv, Ziua disperarii financiare. Anulat.

A treia oara, am nimerit data, am nimerit suma, dar s-a stricat site-ul ala pe care-l folosesc si nu i-a dat numar de inregistrare ca lumea. Anulat.

De fapt, i-a dat acelasi numar ca a celei gresite cu o secunda mai devreme. Se pare ca, in numai citeva ore, ajunsesem la performanta de a emite facturi  cu o viteza ce nu putea fi inregistrata de sistem.

Si tot asa, pina am nimerit. Aici e varianta – rezumat, fara detalii despre panica, multele telefoane disperate la doamna cu voce blinda, strinsul din dinti, auto-plinsul de mila la Babic si invocarea ministrului finantelor si a pozitiei lui pentru care mi-am propus sa candidez daca reusesc sa fac si eu o factura corecta din prima.

Cresc copii, povesti si visuri.

One Comment

  1. Trasca Denisa says:

    Si uite asha ai invatat atatea de la prima factura!
    Poti folosi situatia pentru exemplu cand explici copilului cum un esec te poate ajuta mai mult chiar decat o victorie?.
    Ai sa ajungi super relaxata in curand, o sa vorbesti despre facturi cu siguranta si cu bucurie( data de gandul” Wow, ce tare sunt la capitolul asta!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *