Piure de mazare

O sa trec direc la subiect: Se pun la fiert o ceapa, un morcov, 100 de grame de mazare (proaspata sau congelata) in apa care sa le acopere cam 5 cm. Se clocotesc cam 30 de minute. Dupa ce au fiert si s-au racit un pic, se strecoara sosul, si se paseaza legumele (fara ceapa). Se adauga in apa in care au fiert pina ajungeti la consistenta preferata.

Nota Ozzy: 9

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 7

  1. Gabi says:

    I-ai dat mazare de la 7 luni? Am si eu o bebelina de 7 luni jumatate si ma gandeam daca as putea sa ii dau mazare:)

  2. Joe says:

    Da, i-am dat. Initial i-a placut, acum dupa 2 luni nu mai e la fel de incintat. De ce ai dubii, se zice ceva rau despre mazare? :0

  3. Gabi says:

    multumesc pentru raspuns! aveam dubii ca stiam ca e din aceeasi categorie cu fasolea si cica fasole la varsta asta nicicum. dar stiam ca fasole verde ar fi ok; oricum maine papam si mazare:P

  4. Joe says:

    I-am dat si fasole verde, facuta la aparatul cu aburi, si apoi dreasa cu un pic ulei de masline si lamiie. I-a placut. Si n-am observat efecte secundare specifice fasolei! 🙂

  5. Gabi says:

    o voi incerca si pe asta cu fasole verde…mazarea nu i-a placut…trebuie sa fiu mereu creativa, poate, poate o voi nimeri cu ceva…

  6. Joe says:

    Da, si eu am teama in suflet cind vin cu noutati. Dar nu putem minca gulie toata viata, nu? 🙂

  7. Gabi says:

    asta e mai mult decat evident; sunt si ei niste omuleti care descopera gustul hranei si e firesc sa aiba preferinte pentru anumite mancaruri:) ma bucur macar ca mananca cu mare placere fructele cu branzica si cerealele cu lapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *