Pinocchio merita un zimbet. Si un vot.

In centrul de plasament Pinocchio din Bucuresti (sectorul 1) sunt primiti si ingrijiti aproximativ 50 de copii  din familii sarace, monoparentale, cu parinti analfabeti care traiesc la limita saraciei. Pentru acesti copii, Asociatia CSR Mindset a gindit un proiect care sa le creasca acestora sansele de integrare, de angajare, de autointretinere dupa ce ies din acest sistem si vor ajunge in strada, pe cont propriu. Suna dur, dar nu mai dur decit este in realitate.

Printre activitatile propuse am vazut un food festival in cadrul caruia sa invete sa gateasca, un campionat de ping pong, si unul de inot, un week-end la munte cu fotbal pe zapada/plimbare pe munte, foc de tabara, vizionare meciuri de hokey, vizita la patinoar, curs de acordare a primului ajutor, un festival de mestesug, ateliere de dans, muzica, coregrafie, teatru. Intilniri si discutii cu Adrian Stanculescu, un copil abandonat, care a reusit sa se descurce in viata. Pe scurt, niste actiuni care sa-i ajute sa descopere la ce se pricep, sunt buni, talentati. Un scop in viata.

Cam ce incercam sa facem noi pentru copiii nostri, atita doar ca pentru copiii astia n-are cine sa faca daca in viata lor nu apar proiecte de genul asta si voluntari care isi doresc sa-i indrume. In plus, copiii sunt si contra timp cu descoperirile astea care le-ar putea salva viata, la propriu.

De ce va povestesc toate acestea? Pentru ca CSR Mindset participa cu acest proiect la Programul Granturi Raiffeisen Comunitati pentru a obtine fondurile necesare implementarii. (De exemplu, daca unui copil ii place inotul, el va primi abonamente lunare pentru a se duce la bazin, iar lucrurile astea costa, stiti prea bine)  Si pentru ca in mecanismul de evaluare a proiectului conteaza votul nostru. Sustinerea comunitatii e 50%.

Prin urmare, va rog sa-i sprijinim cu un vot. Pasii sunt urmatorii:

1. Acceseaza link-ul de mai jos si fa-ti cont:
http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/component/users/?view=registration
2. Confirma contul: o sa primesti pe mail un link de confirmare de la Programul Granturi Raiffeisen Comunitati
3. Logheaza-te cu userul si parola ta
4. Intra pe pagina proiectului si VOTEAZA:
http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/proiecte-de-votat/78-s-normaluser/152-descriere-proiecte?proiect=1496

Platforma nu functioneaza chiar cum ar trebui, s-ar putea sa intimpinati mici dificultati pe parcursul etapelor. Insa daca le comparam cu dificultatile care ii asteapta pe acesti copii, parca nu mai sunt mare lucru. Nu atit de mare incit sa ne faca sa renuntam, nu-i asa?

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 2

  1. laura says:

    done! 🙂

  2. Joe says:

    Multumesc! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *