Pic cu pic

Pe repede, repede inainte (zilele astea sunt intr-o alergatura incredibila, iar blogul ramine, inevitabil, ultimul in lista cu prioritati), trebuie sa va povestesc despre doua evenimente care mie mi se par foarte importante si in care ne putem implica cu totii.

1. Marsul prematurilor. Este organizat de Asociatia Unu și Unu si dedicat bebelușilor care se nasc prematur și familiilor lor, cu scopul de a atrage atenția asupra fenomenului prematurității și a impactului acestuia asupra nou născuților. Marsul are loc miercuri, 10 iunie, intre 10:45 – 13:30, startul e de pe Șoseaua Aviatorilor (direcția de mers de la metroul Piața Victoriei spre Parcul Kiseleff). “Pentru că ne-am propus să tragem un semnal de alarmă, ultimii 50 de metri îi vom parcurge, pe cât posibil, cu respirația oprită și vom face apel la toți participanții pentru a face la fel și a trăi, chiar și pentru câteva minute, senzația pe care o trăiesc mii de bebeluși în România, lună de lună”, spun organizatorii.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

Tot Asociatia Unu şi Unu mai are un proiect – primul call center dedicat prematuritatii– pentru care inoata la Swimathon Bogdana si echipa ei. Mai multe detalii, pe blogul Bogdanei.

2. Si daca tot a venit vorba de Swimathon, un eveniment din ce in ce mai vizibil si important, va mai spun despre o cauza pentru care puteti dona. Este vorba de proiectul “Asociatiei pentru Dravet si alte Epilepsii Rare”, o carte pentru copii, al carei personaj central va fi un băiețel suferind de epilepsie. “Copiii cu epilepsie se vor putea identifica cu acesta, vor primi explicații legate de diagnostic, vizitele la doctor, analizele pe care trebuie să le facă și eventualele dizabilități. Copiii tipici vor putea înțelege și ei, cititnd povestea, prin ce trece prietenul lor de la grădiniță sau școală. În ambele situații, părinții vor avea astfel un ajutor în a le povesti celor mici despre epilepsie”.

Cred in storytelling, cred in mamele din Asociatie si sper din tot sufletul ca vor reusi cumva, nu stiu cum, sa gaseasca o solutie pentru criza medicamentelor cu care se confrunta.

Un sprijin din partea noastra, oricit de mic, conteaza pentru fiecare cauza.

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *