Petus Inventus Oceania. Inotam in ape creative.

Unul dintre proiectele mele de care ma ocup cu draga inima si cu voie buna e Ludio Ludic Studio. Sunt niste copii foarte priceputi in ale teatrului, atelierelor creative, petrecerilor pentru copii, inventatului de povesti si jocuri care au un talent deosebit (si nu exagerez cu nimic) de a se conecta cu copiii in tot ce fac.

Prima data, am fost la piesa lor de Craciun, am fost cu Pizza mica si cu Ozonu’ si simplul fapt ca cei doi (mai ales ea, care avea 9 luni) au stat cu ochii pe ei aproape o ora, fascinati, mi-a confirmat ca oamenii astia au ceva deosebit. Am hotarit sa-i ajut cu promovarea si pe partea de creatie, asa ca o sa mai auziti de ei de la mine. 🙂

Obiectivul meu principal e ca tot ce fac ei sa fie cit mai creativ, interesant, captivant, sa fie fix asa cum mi-as dori eu sa fie o activitate pentru copiii mei. Mi-am pus la bataie tot knowhow-ul de parinte cu o experienta de aproape 5 ani de mers pe la diverse locuri de joaca, petreceri, ateliere (mama, cum suna, as putea chiar sa ma numesc child play experience designer, asta apropos de discutia cu un prieten despre denumiri pompoase pentru job-uri simple).

Am luat mereu feedback de la Ozon, l-am observat ce face, ce-i place, ce il plictiseste, asa ca acum, impreuna cu el si cu Ludio, suntem gata sa incepem sa ne gindim si noi la experiente minunate pentru copiii mei si ai vostri.

Aseara, la Biblioteca Nationala, au organizat primul atelier lor PETUS INVENTUS Oceania. Pentru ca evenimentul/ expozitia organizata de Agenda culturala pentru copii a avut ca tema pestii, am confectionat cu totii pesti si caracatite din pet-uri. O ocazie buna de a refolosi sticlele de platic, dar si de a vorbi despre mari, oceane si reciclare. Si de a ma pune la treaba si acasa, de a ma ruga sa-i aduc ochi mobili si hirtie colorata, de a se certa cu sor’sa, cine ia pestele, cine ia caracatita. Clasice.

peste 1 IMG_4961 IMG_4950 IMG_4938 IMG_4934 IMG_4931

IMG_4952

Cert e ca nu o sa ne oprim aici, in curind, o sa punem pe FB un tutorial video despre cum sa faci un peste colorat acasa si o sa organizam si un al doilea PETUS INVENTUS, cu o alta tema. Veniti? 🙂

Trupa Ludio joaca si intr-o piesa de teatru – Minciuna Albastra la Teatru Mignon, pe 7 si 8 martie, de la ora 11.00.  Si pot fi chemati la orice petrecere si eveniment (corporatist sau restrins) cu si pentru copii.

Iar mie puteti sa-mi spuneti ce va place si ce nu la animatorii pe care i-ati cunoscut pina acum, la ateliere, etc, ca sa stiu eu exact ce si cum sa fac sa fim mai buni si mai diferiti. 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 3

  1. Laura says:

    Ce dragut! Cred ca am citit pe un blog ceva de ei dar pe cuvant daca mai stiu unde. Pare foarte frumos evenimentul organizat de ei!

  2. Joe says:

    A fost distractiv, da. Va invitam la urmatorul, cind stabilim detaliile.

  3. Laura says:

    Sigur, venim cu drag daca se aliniaza planetele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *