Petrecerea celor doi

Berbeci amindoi, copii de primavara, ca niste zambile. Ana e nascuta pe 25 martie, Tudor pe 5 aprilie. Pina se prind ei de cum sta treaba, le sarbatorim zilele de nastere intr-o singura petrecere.

Profitind de faptul ca Pizza nu are alte preferinte clare in afara de “ham” si “miau”, am zis sa urmez calea fratelui mai mare. Se gindea la o petrecere tematica “angry birds”. Asa ca am inceput sa ma documentez, sa gasesc idei de jocuri, decoratiuni si alte chestii cu angry birds. (Uitati linkurile cu cele mai multe idei aici, in caz ca va bate gindul: 1 si 2 , ca la 3 n-am mai ajuns).

Locatia unde urma sa se desfasoare petrecerea n-a mai fost disponibila dintr-un motiv oarecare. O sa fiu sincera cu voi si o sa va spun ca usurare mai mare nici ca am simtit. Ar trebui sa accept, totusi, faptul ca nu sunt o mama “do it yourself”. Nu-mi place sa decupez, sa lipesc, sa ma gindesc la tot felul de detalii, la activitati. Mai fac, nu zic nu, dar tot ce iese din miinile mele e distractiv prin faptul ca nu seamana cu ce ar trebui sa fie. Si asta la nivel mic, asa, caci n-am organizat niciodata o petrecere de copii (si nici n-ar trebui sa fiu lasata sa o fac, pornirile astea chiar nu sunt ok). Servetele, tacimuri, goana dupa oua ascunse. Nu am nici o legatura cu mama organizatoare de petreceri minunate in gradina, stiti voi, genul ala de mama din filmele americane care are totul sub control, distreaza copiii, gateste minunat, face glumite cu invitatii si, la sfirsitul zilei, cade lata. Caci eu cad lata din prima, numai la gind. Prefer sa beau linistita o bere cu lamiie si sa-i sorb din ochi, de la distanta, cum se distreaza.

Asa ca in sufletul meu mic, si meschin, si nedecupabil recunosc ca m-am bucurat. Dar cum orice bucurie e trecatoare, apoi m-a cuprins panica: ce fac cu copiii invitati? cu petrecerea? care petrecere? exact, care petrecere?

Asa ca am ajuns (din nou) la salvatorii mei Ikedoo. Am renuntat repede la ideea de angry birds (bine, nici n-a fost greu- de cind am vorbit eu cu el si pina la petrecere, adica in decurs de 2 saptamini, Ozonu’ si uitase de angry birds, il cuprisese alta pasiune: lego ninjago). In schimb, au aflat mai multe lucruri despre arhitectura, au testat elemente diferite de constructie de la zid la cupola, au construit un oras in miniatura prin care s-au plimbat cu niste masinute. Apoi au amenajat interior cinci camere si, la final, au construit o casa inalta de 1,90 m. Totul a durat 3 ore, si la final cu greu i-am smuls de acolo.

Copiii erau intr-o camera cu trainerii (trei la numar, va multumesc si apreciez nespus ce faceti), oamenii mari in alta camera, cu niste beri. Ana a avut si o invitata a ei si numai a ei, Ania, pe acelasi segment de virsta. S-au jucat si au adormit pe rind, dar, na, distractia poate fi obositoare uneori. Mai ales cind aduce a anarhie.

DSC_0939

La munca, nu la suflat in luminari:

 

 

DSC_0748DSC_0818

 

 

 

 

Momentul in care Pizza si-a dat seama ca ceva nu e in regula cu petrecerea ei de 1 an:
photo-2

DSC_0850

Tortul: ham si ninjago stuff.

DSC_0867

Daddy cool:

DSC_0719

Despre tava cu obiecte si alegerile Pizzei intr-un post viitor. 🙂

Si nu uitati, nu-i nici o rusine sa ceri ajutor specializat cind esti depasit de situatie. 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 3

  1. AlinaD says:

    Wow…eu imi tot bat capul pentru sfarsitul lui mai cand implineste maimutica 5 ani. Oare sunt prea mici pentru ce ati facut voi? In poza par ceva mai maricei copiii. El vrea tot lego ninjago, dar pe unde am mai intrebat nu prea se baga la petreceri ninjago cu pitici asa mici …

  2. Joe says:

    Tudor tot 5 ani a facut, iar copiii invitati au avut virste intre 3 si 9 ani. Petrecerile Ikedoo sunt pentru copii de la 3 ani. Vorbeste cu ei, au mai multe variante de teme. La multi ani si distractie placuta!

  3. AlinaD says:

    Aveam impresia ca a facut 6, nu stiu de ce…buna idee, vorbesc cu ei. Multumesc. Si La multi ani! Mi se duc neuronii, trebuia cu asta sa incep…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *