Pe EA o iubesti mai mult!, mi-a strigat printre lacrimi

Era seara, si noi toti stateam in sufragerie, care pe unde apuca. Timp de o saptamina, camera asta a fost tabara noastra de baza: acolo ne jucam, acolo vorbeam, acolo dormeam, acolo ne plimbam. Eu cu Babicu’ pe rind, in ture de cite doua, trei ore in fiecare noapte, cu ea in brate, mereu in brate, pentru ca daca o puneam jos, plingea.

Primele zile a fost vorba de un canin care se chinuia sa razbata prin gingia umflata ca o margica. Apoi, atit de strins legata incit nici nu ne mai dadem seama cind s-a terminat una si a inceput alta – o raceala foarte puternica. Febra, plins, plimbat, leganat, muci, adormit, trezit, plins. Un carusel ametitor din care incercam cu toata energia sa ies sa ma ocup si de el, de celalat copil. Basic, nimic complicat: ceva de mincare, un dus, d’astea. Caci numai atit mai puteam duce.

Si intr-una dintre seri cind i-am zis: “Hai sa te speli pe dinti”, el a izbucnit. Ca nu vrea. A inceput sa plinga si sa ma loveasca cu miinile si sa-mi strige ca nu-i vreau binele. Ba da, ba da, te iubesc, iti vreau binele, de asta te rog sa te speli pe dinti. Pentru ca te iubesc.

Nu mai era vorba de dinti. Ne-am reintors pe canapeaua din sufragerie, unde mi-a spus printre lacrimi ca o iubesc pe Ana mai mult. L-am asigurat ca nu e asa, ca-i iubesc pe amindoi din tot sufletul, dar am stat mai mult cu ea pentru ca a avut mai multa nevoie de mine in acele zile. L-am asigurat ca pe el il iubesc mai de demult, de cinci ani si sapte luni in continuu. Pe ea, numai de un an si sapte luni.

Si m-a rugat sa petrecem a doua zi impreuna, numai noi doi. M-a uimit si l-am apreciat pentru cit de clar si-a exprimat sentimentele: simt x, vreau sa facem y. Am reusit sa stam impreuna pina pe la vreo 15.00, cind m-a sunat bona ca Ana are febra din nou. “E ok, mami, sa mergem acasa”, mi-a zis.

Nu stiu cit e de ok. Si nu stiu ce si cum sa fac sa fie mai ok. Nu regasesc in mine nici un sentiment asemanator, nu-mi amintesc sa fi fost geloasa pe sor’mea, sa fi simtit ca mama o iubeste pe ea mai mult. Nu-mi amintesc conflictul, nu-mi amintesc rezolvarea. (A nu se intelegem ca noi nu ne bateam, insa nu-mi mai aduc aminte de ce 🙂 ). Blank total. Si iata-ma in aceasta situatie. El simte asa. Ei sunt gelosi unul pe celalalt. Se cearta, se imping, se alearga cu sabii prin casa. Cind isi amintesc ca eu sunt obiectul disputei, mai exact eu si incapacitatea mea de a ma dedubla, “organizeaza” ceva special pentru mine sau ma ataca direct. Ana, de exemplu, ma musca. Destul de des. Numai pe mine. Wtf, what’s wrong?

Asa stind lucrurile, am hotarit sa raspuns invitatiei “Totul despre mame” si sa merg la una dintre conferintele dr Laurei Markham al carei site- ahaparenting.com il mai urmaresc din cind in cind.

Fac o exceptie de la regula de aur weekend= familie, si merg pe 15 NOIEMBRIE, 10:00 – 13:00 la ceva care se cheama PĂRINȚI LINIȘTIȚI, FRAȚI FERICIȚI, special pentru discutia “Cum să relaționezi cu fiecare dintre copiii tăi, astfel încât să îi convingi că nu ai putea să iubești pe nimeni altcineva mai mult” si “cum îți poți ajuta copiii să învețe să își exprime nevoile și emoțiile fără să își atace frații și surorile”. 
Deci, cum? 🙂
Revin luni cu impresii, daca nu ma caftesc cei doi ca am lipsit 3 ore de acasa. Ceea ce e putin probabil sa se intimple, pentru ca vor ramine cu Babicu’ si cu el sunt zen. Si ma oftic din nou.

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 3

  1. Adriana says:

    Ne vedem acolo! Si eu cam din aceleasi motive merg. Ana inca nu reuseste sa puna in cuvinte gelozia sau temerile ei legate de Ema, insa a devenit mai agresiva, se supara mult mai usor din te miri ce si mi-e clar ca de la atentia mea care nu ii mai e dedicata doar ei i se trage.

  2. Joe says:

    Da, la noi sunt faze (de ambele parti) de genu’ plins si tipete ca i-am pus unuia in fata cana cu lapte cu o secunda mai devreme decit celuilalt. Citeodata rid, citeodata pling, citeodata ii iau in brate, citeodata imi vine sa fug de acasa. Ne vedem acolo. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *