Parcuri si terase

M-am plictisit rau de toate parcurile din imprejurimi. Vreo 3 la numar, unul mai mare (23 August) si doua mai mici, de cartier. Impiiing asa la carutul ala, in deriva, pina imi vine rau. Mai ma asez pe vreo banca, dar ce sa fac: ori stau cu ochii pe copaci, ori citesc ceva, pina imi amorteste fundul pe banca. Cu socializarea e si mai rau, atrag numai individe care ma critica, ceea ce ma scoate din minti.

“Vaaai, il tineti cu capul gol, bate vintul!”

“Da, stam la umbra, sunt 50 de grade, bate un vint cald de vara, nu crivatul siberian!”

“Pe vremea mea, copiii purtau tot timpul o bonetica de bumbac…”

“De ce il tineti asa, ridicat in brate, i se taseaza coloana!”

“Nu i se taseaza, nimic, credeti-ma!”

“Nu il mai tineti asa, nu o sa adoarma!”

“Ei, na, vorbiti serios? Stiti mai bine, nu?”

“Nu pot sa inteleg parintii care-si duc copiii in supermarketuri!”

“Poate nu au cu cine sa-i lase sau le face pur si simplu placere sa mearga cu ei la cumparaturi! De ce va deranjeaza?”

“Mi se pare periculos din cauza variatiunilor de temperatura. Mi-e mie frig cind trec prin fata frigiderelor, dapai copiilor?”

“Ei, atita vreme cit nu-i lasa acolo inauntru sa se joace nu cred ca-i periculos!”

O data am incercat sa fiu si amabila. Imi tot dadeau tircoale o doamna mai in virsta cu capul turtit care plimba un copil cu capul la fel de turtit. Coplesita de o nevoie incredibila de socializare ii zic: “Ooo, ce copil dragut, va seamana mult, sunteti bunica, nu?”. La care ea, sec: “Nu, sunt bona”. M-am abtinut sa o intreb cum e posibil sa fi gasit un copil cu capul in aceeasi forma cu al ei fara sa le lege vreun grad de rudenie, asa ca misterul dainuie si azi.

Asa stind lucrurile, am decis sa iesim cit mai rar in parc si cit mai des prin alte locuri mai dragute, gen terase. Mai bem o bere, mai ascultam o muzica si, cel mai important, mai vorbim si despre alte lucruri in afara de colici. 🙂 Aseara am iesit toti 3 la o bere. Si, pe terasa, ce sa vezi, a mai venit un bebelus, de 4 luni pe care Ozzy nu-l scapa din ochi. Adevarul e ca era uritel rau de tot: avea o piele mai alba decit hirtia, ochii albastri, usor bulbucati si departati, nici un pic de par si niste cute ciudate pe fata. Zici ca era nepotelul lui Gollum. Dar ne-am distrat si am baut bere Fischer!!!

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 6

 1. Maldita says:

  Ozzy are gropita in obrazul staaaaaang. :X:X:X E Costin gol! :))

 2. Costin says:

  Bai ia terminati cu prostiile si nu mai puneti poze cu Babicu de cand era mic! Am zis! 🙂

 3. Joe says:

  Haha! Da-i apa la moara si bere la terasa! Si Babicu’ o sa fie prietenul tau forever! :))))

 4. osman says:

  Hmmm… inca 3 parcuri langa noi sa descoperi: Nichita Stanescu (intre Iancului si Vatra in dreapta), Bozioru (intre Iancului si Vatra in stanga) si Calin Ottoi (pe Aura Buzescu, spre 23).

  Sa inteleg ca de acum nu mai iesiti in parcuri si iesiti in carciumi? Just like that? Adica va duceti voi 2 dimineata in carciuma? Sau va duceti dimineata in parc si seara toti 3 in carciuma? Sau si dimineata si seara in carciuma? Pot sa continui, dar chiar sunt curioasa cum faceti, pentru ca si eu sunt satula de parcuri, dar din alte motive.

 5. Joe says:

  Pina acum am facut asa: dimineata ne-am plimbat pe strazi si seara am iesit in circiumi!

 6. Bravo, buna treaba. Eu ce sa mai zic, ca n-avem aici nici parc, nici circiuma. Asa ca, daca vreti sa nu va plictisiti si de circiumi, mai veniti pe aici, pe la noi, pe la tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *