Nu numai mie mi se pare ca e ceva in neregula cu adultii care coloreaza in carti de colorat

Poate nu sunt tocmai eu in masura sa ma pronunt in aceasta privinta, caci n-a trecut nici macar o saptamina de cind am desenat o pisica urita pe perete, dar…

Nu gasiti ca se intimpla ceva ciudat? Adultii isi cumpara carti de colorat si…coloreaza? Adica au creioane, le ascut, se aseaza la masuta si incep sa coloreze. Cu atit mai puchinos desenul, cu atit mai mare migala si, probabil, rasplata. Am primit si eu o carte de colorat de la o editura, dar am fost onesta si le-am spus din start: mi-o dati degeaba, daca as avea rabdare pentru genul asta de chestii, as fi departe. 

Zace acum pe undeva prin biblioteca si de fiecare data cind dau cu ochii de ea imi zic: probabil ca ar trebui sa vina apocalipsa, sa dispara toate activitatile distractive si amuzante de pe pamint, sa ma apuc eu sa colorez acolo. Adica asa, liber, de buna voie si nesilita de nimeni, pentru ca altfel, sub asuprirea indrumarea celor doi sefi ai mei supremi, colorez de-mi sar virfurile de la creioane.

Am dat astazi peste articolul asta pe acest subiect care spune niste lucruri mai pertinente si mai inteligente decit as fi eu in stare sa spun:

In a very short time, coloring has proven surprisingly addictive for America’s stressed, anxious, and overworked. Therapeutic without being therapy, meditative without being meditation, creative without being creation, artsy without being art, the supposedly soothing activity has also become a big business—in 2015 alone, US sales of coloring books shot up from 1 to 12 million units.

Mai zic doar atit: daca as fi ilustrator, as sti care e urmatorul meu proiect! 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

One Comment

  1. Laura says:

    Cartile de colorat pentru adulti sunt preferatele Elizei. Niciodata n-a fost atrasa de alea banale, pentru copii. Ii place sa migaleasca la desenele alea minuscule. Eu nu sunt fan, n-am rabdare, dar stiu persoane care au si nu e doar asta, ci isi retraiesc si propria copilarie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *