No children allowed!

Va spun din capul locului ca asta nu e o reclama. Adica nu numai ca nu m-au platit, dar nici macar nu ne-au primit. 🙂

Povestea incepe cu o mama prea zabauca si dezorganizata care lasa totul pe ultima suta de metri, inclusiv vacanta familiei. Da, asta sunt eu. Sunt plina de admiratie fata de toti cei care se gindesc in ianuarie unde o sa plece in iunie, chiar daca e numai la o aruncatura de bat, pe aici, pe imprejurimi. Calculeaza, se documenteaza, fac rezervari, planuri, bagaje, programe pe zile intr-un cuvint, actioneaza ca niste persoane responsabile. Mie nu-mi iese. Inca mai tresar cu emotie la hotaririle adhoc gen: hai sa mergem! si as vrea sa le transmit aceasta emotie si copiilor. Haha. Asta e varianta oficiala. Varianta neoficiala e ca toata viata mea am fugit de responsabilitati si inca o mai fac chiar daca una dintre ele tocmai a invatat sa mearga pe bicicleta fara rotite ajutatoare, iar alta sa alerge si ma prind.

Ma rog, nu-mi place sa planific si gata. Ce se poate intimpla? Sa nu gasim un loc unde sa stam in Grecia? Putin probabil. Dimpotriva, cu cit te aproprii mai mult de ziua plecarii, cu atit ai sanse mai mari sa gasesti ceva misto la smart deal-urile de pe booking. Plus suspans. Aventura. Cerintele noastre pentru o vacanta de familie (ca cealalta nici nu mai stiu cum arata are si mai putine) sunt: cazare intr-un studio de 2 paturi mari (sau 3 mai mici) cu bucatarie (gatim, sa pastram totul low budget), o gradina (sa alerge copii, sa oboseasca, sa sorbim si noi o bere si pe ei din priviri). Desigur, locatia e importanta in masura in care din ea putem sa plecam si spre altele, caci nu stam doua zile intr-un loc. Plaja? Da, e dragut sa fie aproape pentru view, pentru ca oricum incercam toate plajele pe o raza de 100 de km. Pretul? Cit mai mic, evident. Din principiu, nu-mi place sa arunc banii pe chestii pe care le am si acasa, trecatoare, care nu-mi ofera nici o bucurie in plus – pat si mincare. Prefer sa-i folosesc pentru experiente, descoperiri, benzina, vapoare si altele asemenea.

Acestea fiind spuse, am pornit la cautare. (Prea) repede si (prea) usor, am gasit ce cautam: Pension Athina Maria in Thassos. Arata bine, e ok, Thassos-ul e aproape, chiar daca am mai fost, asta e, facem un compromis, sfintul compromis al vacantelor in familie. Rezerv. Ei confirma. Babicu’ le scrie cine suntem si ce vrem, ca sa ne imprietenim. Si cind afla, ei reactioneaza: NO CHILDREN! N-ati citit pe booking? WE DO NOT ACCOMODATE CHILDREN.

Bai, fraticule, nu citisem. Ma uitasem la rubrica de catei, e adevarat, mai mult din obisnuita, caci nu stiu daca il luam si pe Nero. Si am fost bucuroasa sa citesc: Free! Pets are allowed on request. No extra charge. M-am uitat la net, la parcare, la tot, mai putin la mentiunea privind copiii. 🙂

Ne-au rugat sa anulam rezervarea, ne-a sunat si booking.com sa anulam rezervarea, nu se poate cu copii. Am anulat rezervarea, ce era sa facem? Fiind prima data cind ni se intimpla asta, am zis ca merita mentionata. Si promovata. E aproape, e liniste, e frumos, e oferta limitata. Duceti-va voi!

Dupa ce am trecut de socul initial, m-am amuzat, am scris aici si mi-am revenit in simtiri. Bai, noi am mai fost in Thassos, hai in alta parte, ce facem aici? Noi nu mai descoperim nimic vara asta, o ardem dubios? Si am cautat si gasit cazare intr-o zona noua. Si acum sunt recunoscatoare cazarii care nu primeste copii. Avea dreptate. 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 9

 1. Laura says:

  Doamne sfinte, astia-s pe bune? Adica dau voie cu animale dar nu cu copii? E cazare de nudisti sau ce?

 2. cristina says:

  Doamne, ce loc minunat! exact in locuri ca asta as fi vrut sa stau cand nu aveam copii – nu ca as fi nudista, dar nu-mi place zgomotul 🙂

 3. Joe says:

  Book it! 🙂

 4. Joe says:

  Nu stiu, Laura, cred ca vor doar liniste pentru oaspeti 🙂 Ca si copiii sunt nudisti pe plaja.

 5. Adriana says:

  Bine de stiut 🙂 Noi cand plecam in doi si le lasam pe cele mici acasa tot ce ne dorim e liniste. Nu plansete, nu agitatie, nu tensiuni de parinti suparati – deconectare completa. Si e destul de greu sa gasesti un loc ca asta, mai ales in plin sezon estival.

 6. Joe says:

  Ah, eu astept o vacanta in 2 ca si cind….

 7. IoAna G says:

  Doamne, ce-mi place ca nu-ti place planificarea! :p Si eu iubesc iesirile (lungi cat o vacanta sau scurte cat o plimbare in parc) care se intampla asa, pe loc, neorganizat, neplanificat, neanuntat. Mi se par cel mai reusite 🙂 Si incercam sa mentinem spiritul asta, chiar si acum, dupa ce-o avem pe Ana (14 luni)

 8. Aveti si pe roz says:

  Vai!! Multumesc pentru articol: chiar visam la un astfel de loc, dar nu credeam ca exista. Si accepta si caini <3

 9. Joe says:

  🙂 Cu placere, oricind. Daca mai descopar ceva similar, scriu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *