Mama diversiunilor fantastice

A plins prima data ca l-am luat din leagan. Am crezut ca mi s-a parut (ca asta ar fi cauza, nu ca plinge 🙂 ), l-am pus in leagan, a zimbit fericit. Nu mi-a venit sa cred. L-am luat din nou, a plins. Opa! Am fost uimita, foarte uimita, primul gind a fost: nu mi se poate intimpla mie, ce ma fac! Ehehe, asta-i buna, da’ eu ce am?!?

Plinge si cind nu-l las sa manince nu stiu ce hirtie. Sau cind il indrum usor, din incheietura spre alta directie decit aia pe care o tinteste hotarit si care fie contine vreun fir electric neizolat sau vreun rahat uscat de ciine. Singura solutie pe care o am e diversiunea. Citeodata functioneaza, citeodata nu prea. Cert e ca uneori sunt mai mult decit penibila, gen: “Aaa, uite niste chilotei, sa-i punem lui Nero!”,  “A, uite ce interesant, un pix care poate zbura ca o racheta! Se lanseazaaaa, mami s-a urcat deja, vino si tu, repede!”, “Dar nu mai bine facem noi o tumba, e foarte distractiv! “Uite, mami merge ca un piticut, sare ca un cangur, a vazut un soarece grabit, si tot asa, imi storc creierii sa vin mereu cu alternativa potrivita. Problema e ca uneori alternativa mea e datatoare de alte batai de cap. De exemplu, intr-o zi i-am aratat in parc un musuroi de furnici sa-l deviez de la cosul de gunoi care-l atragea ca un magnet. Si, dupa ce le-a studiat atent, a vrut sa prinda furnicile! Na-ti-o buna ca ti-am dres-o!

Din citeva vad eu in dreapta si in stinga, genul asta de comportament apare pe la un an si dureaza…pina la cit? Pina la 3, 4 ani? A scris despre asta si mama Ioanei care a gasit alte 2 metode de negociere, e adevarat pentru 2 ani! Cititi aici.

Deci, intrebarea ramine: exista niste cursuri profesioniste de diversiune fara riscuri? 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

One Comment

  1. Sa stii k si eu sunt patita cu leaganul. ba mai rau. dk indraznesc sa trec cu ea pe langa un parculet si nu intru sa ne jucam, face ca toate alea! iar daca ii schimb directia de mers, pur si simplu se lasa usor pe vine (nu in fund!) si chitaie, sau se lipeste d epicioarul meu. Ma bag si eu cate o diversiune, dar, ca si la tine, uneori merge, alte ori nu. Cat despre cosul de gunoi, si Alexia are o pasiune pentru orice cos de gunoi din parc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *