Maior Maioneza

Ce e Craciunul fara de salata boef? Si cum sa aduni e salata boef intr-un loc fara Maior Maioneza? 2 intrebari existentiale. Din fericire, exista raspunsuri.

Nu mai maninc maioneza de ani buni, pentru ca este mult prea grea si mi se face rau. Plus ca e ingrasatoare. Plus ca e facuta din oua crude. Deci nu merge nicicum. Dar salata boef imi place mult si cum o maninc o data pe an, ma bucur ca niste oameni  s-au gindit la variante mai bune.

Ca de exemplu:

Varianta cu avocado (care, banuiesc, o sa iasa un pic verzuie): 

Reteta este foarte foarte simpla. Ca ingrediente, aveti nevoie de un avocado, o lingurita de mustar raw sau cumparat, ceva ulei de floarea soarelui sau de masline, 1 lingura de suc de lamaie, sau ma rog, cat va place voua si foarte, foarte putina sare de Himalaya. (sursa: http://www.tudortomescu.com/maioneza-raw-din-avocado-chiar-are-gust-de-maioneza/)

 

Varianta cu dovlecel/ conopida:  

– 40 gr – caju pus la hidratat

– 200 gr – dovlecel crud pus la fiert ( curatat de coaja)

– un varf lingurita de turmeric

– 2 lingurite de mustar fara zahar

– 2 lingurite de zeama de lamaie

– un varf de sare integrala / bruta

Am fiert dovlecelul bine (2 bucati de 100 gr) si dupa ce s-a racit am tamponat una din bucati cu un servetel in asa fel incat sa ramana cat mai putina apa. Cealalta bucata de dovlecel am folosit-o dupa ce am lasat-o putin sa se scurga in sita (aveam nevoie de putina zeama pentru a se blenda caju-ul si de aceea nu am tamponat-o cu servetel ca pe prima). Am adaugat toate celelalte ingrediente si am blendat.

(sursa, unde mai gasiti alte 3 variante: http://corneliamarin.ro/?p=4400)

 

I-am trimis linkurile mamei si acum astept! Imi place mereu sa gasesc variante. 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *