Mai cu mot (2)

Am perseverat in pastrarea obiceiurilor pagine cu iz geto-dacic, carora le-am dat si o nuanta hipstereasca. Daca la Ozon am fost am mers la Pirahnia si l-am pus sa aleaga de pe o masa, la Pizza am organizat totul ad-hoc, la Ikedoo, dupa suflatul in luminari.

Ea a ales o pensula, un avion si un pix. Din pacate, n-am filmat, pentru ca eram cu copiii, cu torturile, am si uitat sa rugam pe cineva sa o faca.

El a ales un cd cu muzica rock, niste bani (desi nu e prea clar) si carti de joc. Nici nu-mi mai aminteam, acum am revazut filmuletul si ma amuza ca, desi nu cred cu adevarat in lucrurile astea, acum isi aduna bani pentru o chitara.

E interesant totusi de urmarit daca toata treaba cu predestinarea functioneaza sau nu, adica fix partea respinsa de BOR (bine, BOR respinge tot ce nu e BOR, asa ca nu-i nici o mirare).

Din acest ritual care, pe vremuri, era mult mai complex au mai ramas azi doar taiatul motului (optional la fete, drept care nici nu l-am facut), alesul obiectelor de pe tava si, bineintels, prilejul de petrecere si voie buna (la asta nu ne intrece nimeni).

Adevarul e ca nici daca ai vrea n-ai putea sa pastrezi lucrurile asa cum erau odata. De exemplu, se spune ca nasii trebuiau sa dea o oaie parintilor. Mai bine ca nu ne-au dat, ca nu stiu unde o puneam 🙂 Sau ca motul (parul taiat) trebuie ingropat intr-un lan de griu, ceea ce ne-ar fi blocat un week-end in cautarea lui, caci nu stiu unde e cel mai apropiat. Copilul ar fi trebuit legat la ochi, pus pe o galeata, pe 3 colaci, dat de grinda sa creasca puternic si multe, multe altele pe care le afli daca te documentezi, dar care nu mai au nici o semnificatie daca nu le stiai si nu credeai in ele de dinainte.

Asa ca am tuns copilul si inainte de un an si acum, dupa, iar ea pare destul de multumita de noul breton inegal.

photo-3

 

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 3

  1. Laura Bucur says:

    Să vă trăiasca! E frumoasă tare Ana și îi doresc mult, mult noroc în viață.

  2. gadjodillo says:

    Ana? Eu credeam că o cheamă Pizza Cristina 😀

  3. Joe says:

    Ana. Dar stii ca noi suntem toti undercover 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *