Mai aproape dintii decit printii

Azi imi propusesem sa incalc embargo-ul “fara tv” si sa ma uit si eu la nunta regala sa nu mor proasta. In plus, simteam asa, o obligatie morala, daca nici casnicile nu se uita, atunci cine? 🙂 Numai ca Ozzy a avut alte planuri pentru mine, anuntate, de altfel de ieri: taraboi mare pentru un set de canini. Credeam ca e vorba de maseaua nr 2, da, e vorba si de ea, dar si de caninii de jos, gilme mari, albe, gata sa plesneasca.

Ieri a plins si a facut febra. Azi dimineata, la fel. Singura metoda de consolare e tinutul in brate. N-am ce sa fac, in afara de faptul ca aproape ma panichez cind incepe sa plinga si asa. I-am dat Nurofen sa-i scad febra care ajunsese la 39,6 de grade deja. Am cautat pe net si informatiile sunt contradictorii: unii zic ca dintii nu dau febra, altii ca da. Eu ce sa mai cred? Altceva nu are, nu e schimbat, nu arata bolnav. Doar chinuit.

Asa ca atunci cind cuplul regal a spus “da” (au spus, nu?), eu ma plimbam prin casa, cu copilul in brate, spunindu-i povesti cu iepuri, piticuti si dinti care vor ajunge pe acoperisuri de case. Noroc ca am prins de la CTP un rezumat al intimplarii: “Nunta regala? Un flacau cu inceput de chelie si o pisi englezoaica”. Oook, restul imi imaginez eu! 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 5

 1. Febra este o reactie de aparare din partea organismului care percepe eruptiile dentare ca pe niste infectii.daria a facu febra 40 cnd i au iest caninii de sus, scaune putin mai moi si f maraita!Daca mananca si nu are nimic altceva, sunt sigur caninii.si eu aveam ceva semne de intrebare, dar m am lamurit cand au erupt.La noi febra s a intins pe cateva zile , chiar pana au erupt.Sa treceti usor peste episod ;)!

 2. Sara says:

  Ozzy s-a manifestat asa la fiecare “aparitie” dentara? Am inceput si noi odiseea dintilor cu cei de jos care vor sa apara…2 in acelasi timp si reactiile nu au fost nici pe departe asa de intense cum le descrii tu la Ozzy, dar as vrea sa stiu daca ele difera in functie de dintii care ies.

 3. Joe says:

  E prima data cind face asa. Si cred ca e pentru ca ii ies prea multi deodata. Are gingia de jos bombardata, numai umflaturi si cioturi, e toata inflamata. Si vad ca are puseuri si de febra si de durere, nu e ceva constant. Cred ca depinde si de dinti, de exemplu, la cei de sus si de jos, prefera sa rontaie covrigi tari, sa-i ajute sa sparga gingia. Acum nu suporta sa-l atinga nimic…Bafta si bine ai venit in lumea dintosilor! 🙂

 4. Sara says:

  Multumesc. M-am uitat in postul mai vechi cu primul dinte al lui Ozzy si am vazut ca si voi erati in “deplasare” atunci. Noi am stat o saptamana in Constanta (acolo am eu originile) si se pare ca aerul de mare a accelerat lucrurile, plus ca a dormit bustean de credeam ca are ceva copilul 🙂

 5. bogdana says:

  toti doctorii pe care o sa ii intrebi o sa iti zica in cor ca dintii nu dau febra, decat un maxim 38. teoria spune ca in perioadele de eruptie sistemul imunitar e down, ceea ce duce la atragerea infectiilor ca un magnet. de unde febra mare.

  acum nu stiu, dar eu, dupa 2 seturi de cate 20 de dinti iesiti vin si spun ca ambii mei copii au facut peste 39 la eruptiile majore (primii dinti, caninii si masele) cu scaun moale si varsaturi (fii-mea). coincidenta????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *