Luminita de la capatul tunelului in care am inceput sa ne distram

Am intrat in saptamina 4 de carantina si prim ministrul a anuntat ca pe 15 aprilie se vor deschide cresele, gradinitele si scolile pentru clasele 0-5, daca si dupa saptamina asta de vacanta de Pasti cifrele vor ramine stabile. Inca asteptam sa vedem cum/ se se va intimpla, pentru ca deciziile privind modalitatea de aplicare sunt luate la nivel local. In plus, sunt 3 scenarii pentru deschidere. Pe scurt, asteptam mesaj de la scoala.

Reactiile au fost diferite aici: Tudor a zis un “O, nu!”, Ana un “Yes!” bucuros. Si eu am mixed feelings. Saptamina trecuta a fost minunata: am intrat intr-un ritm al nostru, ne-am inteles foarte bine, culmea si ei intre ei, eu am capatat mai multa incredere in abilitatile mele de homeschooling, am variat activitatile. Una peste alta, sunt chiar bucuroasa cind doua voci subtirele ma intreaba de dimineata: Azi ce facem? Si trebuie sa am un plan, pentru ca altfel sunt mincata 🙂

Saptamina asta e vacanta, asa ca “planul meu educational” consta in pictat pietre, jocuri de Kahoot, plantat flori si legume, board games (tocmai am mai comandat doua noi: You’ve got crabs si Exploding Kittens). Am comandat o harta a Europei sa-i invat cite ceva despre fiecare tara (nu aveau harta lumii, din pacate), sclipici, ochisori de plastic, culori. La matematica Tudor are de calculat citi ani ar implini pe fiecare planeta din sistemul solar, daca pe Pamint tocmai a facut 10. Si poate cite kilograme, vedem :). La daneza, i-a scris o scrisoare de multumire profei de daneza care le-a lasat fiecaruia o scrisoare cu urari de Pasti si un ou de ciocolata in curtea scolii. Ma gindesc serios sa introduc spaniola in programa, sa am un motiv serios sa ma uit cu ei la ultimul sezon din La casa del papel.

In afara de scoli, totul ramine inchis pina pe 10 mai. Unii critica decizia, mai ales ca e clar ca, oricit de mult s-ar stradui, copiii nu vor respecta ca lumea regulile. Cica ar trebui sa-si desinfecteze jucariile de 2 ori pe zi. Pai la cite jucarii sunt acolo, le ia o saptamina sa o faca numai o data. 🙂 Dar, pe de alta parte, cred ca trebuie sa inceapa imunizarea de undeva, asa ca ii trimitem pe astia mici la inaintare si mai vedem dupa ce se intimpla. Sper sa fie/ fim ok.

Ziua lui Tudor am sarbatorit-o la mare, cu niste sandvisuri si un tort de morcovi la alegerea lui.

Stille og roligt – expresia daneza pentru linistit, catinel, asa. 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *