Last call for Generatia ’78

Pe ultima suta de metri, reprezentati importanti ai generatiei ”78 marcheaza schimbarea prefixului. Din trio alcatuit adhoc intr-o noapte de bere si unit de un cintec lalait “ge-ne-ra-tia ””78″ si un dans simplu (balans picior drept/picior sting si minutele in aer), primul a fost  Costin. L-am sustinut in vara, in Vama Veche.

Si acum, in decembrie, in ordinea numerelor de pe tricouri: eu si apoi Miruna. Eu am ales sa merg la Dublin si a fost cea mai inteleapta decizie pe care o puteam lua la virsta mea. Totul s-a asemanat cu o actiune chirurgicala de succes: anestezia totala, operatia in sine, trezitul. A existat si momentul clasic de cumpana si soc, gen “we are losing her”, atunci cind intr-un dintre cel mai vechi pub-uri din Dublin, O’Briens, ma asteptau, fara stiinta sau banuiala mea citiva dintre prietenii mei: Robi, Pisica Alba (zisa si “linga primarie”), Ghidul  Maria si Vera.

Dura treaba! Dar medicul a fost bun, m-a resuscitat. M-am trezit din operatie, m-am recuperat si am revenit (in tara, in viata, la munca, in circiumi). O sticla de Midleton – 50.000 de euro, ce am trait eu – nepretuit!<!–more–>\r\nPina una alta, niste poze si mentiunea ca aparatul de fotografiat a marcat bucla timpului in care ne-am aflat cu totii. Deci, concluzia e ca n-am nici o dovada ca am facut 30 de ani. Voi reveni si cu povesti, bineinteles.

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 8

 1. T.o says:

  Foarte tare! Si povestea si intalnirea cu ceilalti (cred ca te-ai gandit o clipa ca ai baut prea mult cand i-ai vazut acolo :))
  Si of… pozele astea cu Dublin…parca ma si vad pe acolo, parca nici n-a trecut un an jumate…

 2. joe says:

  Da, m-am gindit ca am baut prea mult. Si apoi m-am gindit ca am baut prea putin 🙂

 3. Marian says:

  Ce ochi ai in poza a treia!!! Sigur e doar un efect foto? :D. Sa nu-mi spui ca “Ghidul” a inceput sa bea?

 4. Diana says:

  Ghidul a inceput sa bea… si mai multa apa plata 🙂 a facut si niste combinatii; apa plata cu suc de portocale! sa vezi atunci mahmureala!!
  PS: Fetelor, recunoasteti! V-a placut mult “langa primarie”! Iar ‘Queen of tarts” au fost..delicioase!

 5. joe says:

  Va rog frumos, totul pina la Ghid! In acele zile a fost cel mai treaz om din Irlanda, ar fi meritat un premiu. Pacat ca restul erau prea ametiti sa observe asta! 🙂

 6. mishu says:

  ”O sticla de Midleton – 50.000 de euro”, zici tu. De fapt, uitandu-ma cu atentie la poze, cred ca e vorba de o intreaga colectie de sticle. See yourself: ”Complete Collection of Midleton Very Rare bla-bla-bla” 🙂

  Oricum, felicitari pentru trip, wish i be there 🙂

 7. joe says:

  🙂 Da, ai dreptate, dar asta nu schimba cu mult datele problemei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *