Laboratorul de Stiinte Bayer

Ultima noastra destinatie din saptamina Altfel a fost “Laboratorul de Stiinte Bayer” din parcul Lumea Copiilor. Timp de o saptamina, laboratorul a fost vizitat de elevi din clasele primare ale scolilor care s-au inscris in program (o idee pentru cei care aveti copii la scoala – la anul pot participa), apoi joi, de copiii angajatilor.

Vorba Ozonului care ne grabea spre eveniment: “Haideti, toata viata mi-am dorit sa fac un experiment!”. Si a facut. A  descoperit vitamina C in diferite sucuri de fructe, a aflat din ce sunt formate oasele si de ce este important calciul in mentinerea sanatatii acestora, a aflat despre compozitia legumelor si ca amidonul din cartofi e format din molecule de zahar care se tin de mina intr-un lant gen hora, ceea ce le face sa nu mai fie dulci. A masurat ph-ul din pamintul din Romania si din cel din China. A vazut cum cola dizolva un biscuit intr-o punga precum ca sucul gastric dizolva mincarea din stomac.

Sesiunile de experimente au fost realizate de studenti in medicina si stiinte naturale, fosti olimpici nationali si internationali la chimie si biologie care le-au vorbit copiilor pe limba lor. Asa am reusit si eu sa inteleg cite ceva, in special faptul ca daca mi-ar fi explicat si mie cineva la vremea potrivita, poate nu as fi esuat prin a invata pe de rost siruri nesfisite de C si H, liniute si alte simboluri care mi-au ramas in cap ca niste mistere cu accente de cosmar pina in ziua de azi. 

DSC_1078

DSC_1083

DSC_1096

DSC_1109

DSC_1143

DSC_1163

DSC_1182

DSC_1197

 

 

 

 

 

 

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *