Jucarii pentru copii: 6-9 luni

Fara indoiala ca cel mai bun joc e cel interactiv, cu parintii, cu catelul, cu alti copii. Si apoi vin jucariile, milioanele de jucarii dintre care trebuie sa le alegi pe cele mai bune. Cum, Doamne, sa faci asta, sa iei cea mai inteleapta decizie, fara sa cheltuiesti o avere? e mai greu decit la alegeri, credeti-ma! O vizita intr-un magazin de jucarii poate fi coplesitoare, am trait experienta asta in week-end. Trebuie putina organizare, iar asta incepe prin a tine cont de etapele de dezvoltare a copilului si a-i cumpara jucariile care sunt potrivite pentru virsta lui.

Asadar, incep un mic ghid de alegere a jucariilor, cu informatii preluate din babycenter.com, diverse alte site-uri (pe care nu le mai stiu acum) si prieteni.

Incepem cu grupa noastra de virsta: 6-9 luni

Asta e perioada cind bebelusul incepe sa bata cu lingurita in masa, sa arunce obiecte (saracu’ Nero numai el stie cite jucarii a incasat pina acum), sa ciocneasca obiecte intre ele. Miscarile lui sunt mult mai precise (o, da!, chiar prea precise uneori), poate apuca obiecte mici, ridica, scormoni.

Devine constient de faptul ca obiectele exista chiar si dupa ce nu le mai vede, incepe sa le caute. Asadar, jocul cu “Bau Bau” prietenos devine legitim acum.

E virsta in care copilul devine mai mobil, se ridica, incepe sa mearga de-a busilea. La 8 luni, sta deja in picioare si incepe cu pasi timizi sa descopere lumea din jurul lui. Iata niste categorii de jucarii care il ajuta sa-si dezvolte mai repede simturile.

Masuta de lucru: Nu stiu cum sa-i zic altfel, sunt masutele alea pe care copilul poate rasuci, pocni, stoarce, arunca, deschide, inchide diverse butoane, maimutoi, cutiute, mingi, forme de plastic.

Papusi/animale de plus: La virsta asta copiii se ataseaza de cite un maimutoi plusat care devine prietenul lor cel mai bun, moaca aia familiara care ii va ajuta sa se adapteze mai usor la diverse situatii noi: calatorii, vizite la doctor, etc. Aveti grija sa nu aiba parti detasabile usor de inghitit si sa nu cintareasca o tona, ca nu stiu cum va descurcati cu el in avion! 🙂

Mingi: Sunt potrivite pentru orice virsta. Si pentru orice vietate, as spune eu. La noi e bataie pe ea!

Cuburi moi sau de lemn: Cuburi colorate, cu figurine cu care copilul poate sa contruiasca turnulete pe care sa le darime apoi.

Jucarii miscatoare: Pentru ca el incepe sa se miste, i se par interesante jucariile care fac la fel. Aici gama e foarte variata, noi il avem deocamdata pe Nero care se incadreaza si la aceasta categorie.

Cartile: Le-am lasat la final pentru ca mi se par cele mai interesante, educative, amuzante, usor de luat jucarii. Si interactive, ca se presupune ca cineva ar trebui sa i le si citeasca. Nu sunt eu obsedata de carti, si oamenii de la babycenter.com spun ca majoritatea copiilor sunt interesati de ilustratii, de rasfoit pagini. Pentru noi ramin obiectele care il tin ocupat cel mai mult, avem o “carte” din material pentru masa si alte citeva din carton gros pentru citit si molfait. Basca alea de povesti din care ii citesc, dar pe care nu i le las prea mult, ca le rupe foile din entuziasm, bineinteles.

Concluzie: Cautati jucarii care incurajeaza mersul de-a busilea, ridicatul in picioare, mersul si coordonarea miscarilor. Jucarii de tipul “cucu bau”, “trage si impinge”, “cauza-efect” si “citeste mult”. Pina data viitoare, sa va jucati frumos!

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *