Islanda, dragostea mea. Si cu copiii cum ramine?

M-a intrebat mama, ne-au intrebat prietenii: ma, daca o sa cistigati, ce faceti cu copiii? Cum adica ce facem? Voi credeti ca i-am folosit asa, pe banere, ca sunt draguti si daca am cistiga, ii lasam acasa? Nu. Ii luam cu noi, clar.

In primul rind, Pizza o sa aiba 6, 7 luni atunci (excursia e in septembrie- octombrie, aproximativ), iar eu nu o intarc nici pentru o excursie pe Luna. Asa ca ea merge clar, are imunitate. In plus, Islanda e un mediu babyfriendly, va asigur. Iata un afis din geamul unei cafenele din Reykjavík.

Iar daca merge ea, cum sa-l lasam acasa pe Ozon?

Si asa nu l-am luat data trecuta. Insa anul trecut era altceva. Hotarisem deja sa mai facem un copil, iar vacanta in Islanda era gindita ca o calatorie in care sa mergem doar noi doi. O pauza inainte de alti 2, 3 ani cind o sa mergem cu copiii peste tot. Ma gindisem chiar sa concepem copilul 2 in acest concediu romantic. Scenariul era perfect. Atita doar ca ….ne-am grabit un pic, iar la sfirsitul lui august, Pizza era deja un embrion de 2 luni. Unul foarte de treaba, de altfel, care n-a zis nimic la cei 20 de kilometri pe care ii faceam zilnic, la dormitul la cort la citeva grade peste 0, la mersul pe drumuri F si asa mai departe. Ba chiar reusisem sa negociez cu ea sa nu ma trimita prea des la baie in timpul noptii, caci imi era groaza de iesit din sacul incalzit, de imbracat, incaltat si mers prin ploaie si vint pina la buda. A fost minunata inca de pe atunci.

Cit despre Ozon… I-am povestit de atitea ori despre Islanda, despre aureola boreala, despre spiridusi, despre calatoria noastra, i-am aratat fotografii, filmulete….nu pot sa-i spun acum: “Hei, noi ne ducem in locul ala fabulos, tu mergi la Galati, la bunici!”  Vom gasi o solutie sa le platim si lor bilete de avion si ce o mai fi pe acolo. Nu stiu, vindem ceva de prin casa, ne imprumutam, vedem. Dar ii luam. Suntem hotariti.

Nu cred ca am putea vreodata sa le oferim ceva mai valoros decit:

– timp petrecut cu noi 24/24, in diverse situatii pe care nu le intilneste acasa: pune cortul, stringe cortul, da-mi harta, adu apa, oprim, sa facem fotografii, uite balenele, etc.

–  vizita pe un tarim necunoscut, cu tot ce implica ea: descoperiri, cunoscut oameni noi, lectii de engleza la fata locului (deja stie citeva propozitii absolut necesare supravietuirii intr-un loc necunoscut: An apple juice, please!, How much is it? My name is Tudor. I’m from Romania, Let’s go! Yes si No, no, no)

– gustul pentru calatorie, stat in hosteluri, campinguri. (Incercam sa stringem bani pentru ca dupa ce vor termina liceul, sa le dam un sut in fund si sa-i trimitem in lumea mare sa calatoreasca. Dar ca sa ne asiguram ca nu esueaza intr-un club de la Mamaia, trebuie sa le aratam calea)

– o diversificare pentru Pizza facuta cu supa gatita la Primus in camping. O diversificare foarte paleo, asa, caci n-o sa ma car cu blenderul in Islanda, asa ca va trebui sa molfaie si sa se descurce cu alimentele asa cum sunt.

Vom face tot posibilul sa-i luam, pentru ca stim ca o calatorie cu noi e cel mai valoros lucru (si ma tem ca singurul) pe care il putem oferi noi, ca parinti, acum. M-am emotionat. Gata.

Participam intr-un concurs care are ca premiu o excursie de 2 persoane in Islanda. Puteti vedea aplicatia noastra aici: http://sadcars.com/en/win/story/56/little_red_car si ne puteti vota apasind butonul de LIKE de sub fotografie. Intr-o prima faza, pina pe 17 August, concurentii aduna like-uri (adica voturi), apoi primii 5 intra pe o lista scurta din care organizatorii vor alege cistigatorul. 

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 3

 1. vio says:

  Sunt singura care spune ca NU GASESC butonul de like????!!!

 2. Joe says:

  La linkul asta:http://sadcars.com/en/win/story/56/little_red_car, imediat sub text sunt 2 butoane: like si share. Nu stiu de ce nu iti apar, poate nu s-a incarcat pagina total.

 3. vio says:

  Pagina e total incarcata, am buton de tweet, nu am like..
  O sa incerc si pe alt browser, de-acasa, poate am ceva setari dubioase la job (dpdv securitate sau vreo tampenie din asta) si de aceea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *