Invatati? Invatam!

Pe linga “Poker pe retete”, educatia tinarului Ozzy cuprinde si chestii mai clasice. Cum ar fi limbile straine. Sunt in special sensibila la acest capitol pentru ca eu nu stiu decit engleza, ceea ce e mai mult decit putin in lumea in care traim. Teoretic, am avut sansa sa invat si franceza in liceu, practic insa mi-am facut atunci un titlu de glorie din a ma fenta singura si a lua note bune chiar daca nu invatam cu adevarat. Asa ca acum, drept consecinta inteleg, dar nu pot scoate nimic inteligibil pe gura in aceasta limba. Bine, daca as fi fost eu desteapta (ceea ce nu a fost cazul) as fi invatat si latina mai bine. Faptul ca e o limba moarta nu prezinta decit avantaje: poti sa faci chiar greseli cind vorbesti, ca nu te corecteaza nimeni! 🙂 (Ah, vedeti din nou lipsa de seriozitate de care va ziceam…)

In cazul lui Ozzy, perspectivele se arata mult mai bune. Cei de la editura Gama ne-au trimis setul de carti cu CD, “Invat limba germana”, “Invat limba franceza” si “Invat limba engleza”. Cartile ii ajuta pe copii (si pe parintii lor chiulangii) sa invete primele notiuni in aceste limbi: cifrele, literele si cuvinte de baza.

Am primit de asemenea si “Invat alfabetul, invat sa citesc”. Aici stam mult mai bine, Ozzy stie majoritatea literelor, iar cu ajutorul acestei carti le va invata pe toate, fara nici o problema.

La capitolul cifre, schiopatam (amindoi). El numara, daca se poate spune asa, pina la 2 :), iar eu nici atita cind iau restul de la magazin, de exemplu. Asa ca e bine sa repetam amindoi cu  “Invat sa numar”.

“Invat animalele” ne place, pentru ca traim intr-o jungla. 🙂 In plus, am fost la Zoo, am fost la Ferma animalelor, la Antipa, ne uitam la Discovery, ne informam non stop. Asa ca am trecut deja la nivelul 2 de pe cd, un fel de joc in care il pun sa recunoasca animalele pe baza unor caracteristici. Distractia e maxima si garantata, ca nu e chiar atit de avansat incit sa si raspunda corect.

Dar despre asta e vorba in viata, nu? Sa invatam cu zimbetul pe buze sau cu gura pina la urechi, as adauga eu.

Cresc copii, povesti si visuri.

One Comment

  1. Loredana says:

    Imi place cum invatati voi! Sa aveti spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *