In Foisorul de Foc

Am trecut de multe ori pe linga Foisorul de Foc, dar n-am intrat sa-l vizitez niciodata. Pina vineri, cind i-am impachetat pe cei doi si am plecat sa cucerim turnul pompierilor.

Calatoria cu RATB-ul e un pic mai dificila decit cea cu metroul, in sensul ca atunci cind sunt cu carutul trebuie mereu sa astept un anumit model de troleibuz/ autobuz ca sa-l pot urca – respectiv pe cel fara bara la mijlocul scarilor. (As putea sa urc si intr-unul cu bara la mijloc, dar pentru asta am nevoie de ajutor din partea cuiva care e deja in troleibuz si prefer sa nu am astfel de asteptari).

Asa ca dupa ce am stat noi vreo jumatate de ora in statie asteptind combinatia perfecta intre numar si model, si inca vreo 20 de minute de calatorie, iata-ne batind la usa foisorului. Si usa veche de fier se deschide si un nene inalt, in virsta si amabil ne pofteste inauntru. Platim biletele (7,5 lei pentru toti 3), parchez carutul linga o vitrina cu o colectie de masinute si ne indreptam spre lift.

Foisorul se viziteaza in felul urmator: iei liftul pina sus, apoi cobori pe o scara spirala, nivel cu nivel, faci un ocol in nivelul rotund si cobori in continuare. Nenea cel amabil o lua repede inaintea noastra ca sa aprinda lumina la fiecare etaj, apoi ne lasa sa coborim pe scari, pentru a o stinge si ne ajungea din urma.

Ne-am plimbat pe acolo, ne-am holbat la exponate, i-am citit ce am putut de pe etichete. Din ce ne-am dat noi seama, muzeul prezinta o istorie a pompierilor de la origini si pina in prezent, insa daca am fi aflat si povesti despre asta, ar fi fost si mai interesant. N-am intrebat de ghid si asta a fost greseala mea. M-am gindit la asta, dar cind am intrat mi-a fost rusine, ma simteam de parca as fi intrat intr-o casa veche, parasita, si as fi avut pretentia ca in podul prafos sa ma astepte o cafea aburinda.

Culmea e ca aveau (si costa 6 lei). 🙂 Cind am coborit, am dat nas in nas cu un grup (organizat) de copii care luau ghidul. Poate data viitoare.

 

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *