Fara secrete

Mai tineti minte cind va povesteam de un proiect secret? Probabil ca nu, sunt sigura ca aveti alte chestii mai importante de facut. Asa ca va zic eu acum despre ce era vorba: un concurs de debut literar, unde am trimis niste poezii…pentru copii. Cistigatorul trebuia contactat ieri, pe mine nu m-a sunat nimeni in afara de  Babic, pediatra (care a venit sa-l vaccineze pe Ozzy) si cuierul care ne-a adus niste jucarii de la Organic Baby (dar despre asta in alt post).

Prin urmare, n-am cistigat, consolarea e ca au fost concurenta mare, aproape 100 de participanti la categoria mea si ca cel mai probabil oamenii astia au scris poezii serioase! 🙂

Volumul meu se numeste Nero. Aventurile unui căţel urban, cuprinde 29 de poezii care surprind diverse ipostaze din viata la oras a unui catel cool: in aeroport, un week-end la tara, ginduri despre zborurile in spatiu ale cuplului om-catel, prima dragoste, relatii de familie, vizita la doctor, vacanta la mare, cum se descurca cu legumele, etc.

Iata una dintre poezii, pe un subiect fierbinte in familia noastra:

 

Nero merge la grădiniţă

Credeţi că nu există

Pentru căţei grădiniţă?

Oo, vă înşelaţi amarnic

Există şi private şi de stat

Acolo căţelul e lăsat

Cât stăpânul e ocupat.

Se joacă cu alţi căţei

Mănâncă împreună cu ei.

Aleargă, dorm şi învaţă

Să descifreze complicata limbă câinească.

Au şi cursuri de dans pentru cei mai simandicoşi

Şi atletism pentru cei forţoşi.

În lumea oamenilor mari aceste aşezăminte

Sunt numite şcoli de dresaj

V-am mai spus că adulţii nu prea au minte?

Din aceste motive,

În grădiniţele câineşti

Ei se ocupă doar de menaj.

Asa ca acum, in afara de o bona, mai caut si o editura. O bona cu editura m-ar rezolta total! 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 6

 1. Alina says:

  Mie imi place tare mult poezia 🙂
  Nu detin editura, dar mama mea, invatatoare de profesie, are un hobby internautic http://www.anidescoala.ro. Daca vrei poti publica din ele pe site. Acum in vacanta nu prea e trafic, deh copii la bunici, dar in timpul scolii sunt o gramada de tanci.

 2. Joe says:

  🙂 Multumesc! E tare de tot mama ta!

 3. Alina says:

  Merci. Dupa ce a crescut 2 copii si cu nepoata la 2000 de km departare a considerat ca mai bine decat sa tricoteze in timpul liber isi face un site pentru copii unde posteaza tot ce face ea la scoala.Se ocupa si de siteul scolii si cam de tot ce tine proiecte online pentru scoala, ca deh, este expertul internaut.
  Apropo, desenele sunt facute tot de tine?

 4. Alina says:

  Nelegat de subiect, dar pentru ca ai adus aminte de curentul bio 🙂
  Acum vreo saptamana am fost la ziua unui amic neamt. Si acolo am cunoscut o fata, tot nemtoaica, care isi dadea doctoratul in chimia alimentara. Si mi-a zis ceva de genul: De cand am inceput doctoratul in chimie alimentara mananc orice 🙂

 5. Joe says:

  Desenele sunt facute de sora mea, dar n-au legatura cu poeziile, sunt din portofoliul ei.
  De ce maninca de toate: pentru ca are nevoie organismul sau a renuntat sa mai aleaga pentru toate produsele sunt la fel ?

 6. Alina says:

  Scuze pentru raspunsul tarziu, am fost intr-o vacanta de 2 sapt in ro.
  Presupun ca atunci cand ajungi la un asemenea nivel academic intelegi mult mai bine procesul fizic si chimic al digestiei, procesele de fabricatie/alteratie a mancarii. Si probabil ca intelegi ca unele chestii chiar nu conteaza 🙂
  Dar nu e standard. Am prieten cu phd in fizica nucleara si este vegetarian convins, bine nu din considerente de alimentatie, ci morale, dar ideea ramane aceeasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *