Eu. O casa de papusi

Am fost aseara la Odeon, la piesa “Eu. O casa de papusi”, dar ce am vazut nu a fost deloc o piesa de teatru. Ce am vazut eu n-a semanat cu nimic din ceea ce am mai vazut sau imi aminteam ca as fi vazut pe o scena ( e adevarat, n-am mai fost demult la teatru din multe motive si scuze).

O poveste grea, apasatoare pe care am trait-o atit de intens incit la final eram fericita. Am incercat sa-mi dau seama carui fenomen ii datorez starea de spirit opusa. Ei bine, a fost ca si cum tot mixul de cuvinte, joc, imagini, proiectii si muzica s-ar fi adresat unei parti anume ale creierului meu care a fost intr-un fel de extaz multimedia. Totul atit de bine pus la punct, pina in cel mai mic detaliu care, oricit de morbid sau deprimant, aducea cu el bucuria unei descoperiri. A fost incredibil, mi-a placut de am innebunit (la propriu, caci am iesit vesela dupa 50 de minute al naibii de triste) si, cum n-am mai trait asa ceva, va recomand.

Eu, intre timp, mi-am propus sa vinez proiectele Carmen Lidia Vidu.

“Eu. O casa de papusi” face parte din proiectul “Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei”, castigator al Ibsen Scholarship 2014, curatoriat de Cristina Modreanu. Spectacolul este o coproductie Teatrul Odeon si Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului si a fost preluat, incepand din aceasta toamna, in repertoriul Teatrului Odeon.

“Eu. O casa de papusi”
Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu
Nora: Aura Calarasu
Soprana: Catalina Antal
Video: Cristina Baciu
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Muzica originala: Ovidiu Chihaia
Blog: http://eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com
Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30¬ 19.00 / 021 314 72 34

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *