E vacanta cu sfo

Ce-mi place cel mai mult la vacantele de aici e ca cei doi se pot duce in continuare la scoala si la gradi. 🙂 Primim inainte un chestionar cu daca/ si in ce zile vor veni, pentru ca scoala sa stie citi pedagogi sa cheme pentru aceste zile. Mi se pare minunat ca parintii au mereu unde sa-si trimita copiii daca nu-si poti lua concediu de fiecare data cind e vacanta. Exceptie fac sarbatorile religioase, de exemplu citeva zile de Pasti, Craciun si 3 saptamini in luna iulie cind toate scolile si gradinitele sunt inchise. Copiii din oras ai caror parinti nu au zile libere nici atunci sunt adunati intr-un singur loc/ scoala unde pot sta, contra unui cost suplimentar.

Bineinteles ca in vacanta scoala nu e chiar scoala, ci un fel de afterschool (numit sfo), cu multa joaca si distractie. Tudor se duce de placere, abia asteapta “vacantele cu sfo”: fotbal, board games, lego, mincare la foc in curtea scolii alaturi de majoritatea prietenilor lui.

La Ana, diferenta nu e sesizabila, ei sunt intr-o joaca nonstop la gradinita, si ea nu da semne ca ar prefera sa stea acasa in vreo zi. Dimpotriva, mai avem discutii in weekend cind abia trezita si ma intreaba – mergem la gradi? si eu zic ca nu. Incepe cu o cascada de “dar ce facem azi? unde mergem?” si daca nu ne miscam repede, suntem mincati. Cei doi incep sa se plictiseasca.

De asta, toti preferam vacantele cu sfo. 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *