Cum am ratat primul meu maraton

Dupa ce cu un week-end in urma am ramas in Bucuresti din cauza unei tepe meteorologice (au zis ca ploua rau, dar la mare a fost senin), simbata asta am plecat cu toti in Vama. M-am uitat cu jind la primul maraton in care as fi putut si eu alerga (cursa populara, de 2,9 km, nu va ginditi ca pot mai mult). M-am antrenat, am alergat de 3 ori pe saptamina cite 3 kilometri in jurul blocului, inchipuindu-mi ca sunt deja la maraton, incurajata de niste suporteri imaginari care urlau innebuniti de pe margini: Hai, Joe!

Ce mai, eram cu un picior la linia de start. Apoi nu m-a lasat inima sa-i tin pe toti in Bucuresti (alergarea era duminica dimineata) si am plecat la mare. Prima mare din viata lui Pizza si o mare de nerabdare pentru Ozon care si-a facut singur bagajul de nisip. “Imi place la nebunie la mare. Yes, yes!” tipa prin casa in timp ce indesa intr-o sacosa mare toate jucariile de nisip. Asadar, mergem la mare!

Am ajuns un pic mai tirziu decit era normal, podul de la Agigea era inchis pentru reparatii (martea, joia si sambata in intervalul orar 9.00-13.00 si in fiecare luni noapte spre marti, incepand de la ora 23.00 pana la 4.00 dimineata), si in paralel functiona un bac care te trecea pe malu’ celalalt. Coada mare si un bilet de 25 de ron, pentru un serviciu care ar fi trebuit sa fie gratis, dupa capul meu. Dar am trecut.

Prima oprire: la o portie de “pesti mici”, la Bibi. Preturile sunt inca ok (o portie de hamsie cu mamaliga e 16 ron, cazarea pentru o noapte 70 de ron) ca nu a inceput sezonul oficial. De fapt, de asta e si graba asta a noastra de a ajunge la mare, mergem in fiecare an pina in 15 iunie, pentru ca apoi totul devine scump si aglomerat. Si asta e un lucru care nu ne deranja cind eram doar noi 2, dar acum, da. Cu cit incerci sa te convingi ca nimic nu s-a schimbat, cu atit constati contrariul.

Citeai o carte pe plaja? Acum sapi gropi, faci castele de nisip si umpli galetuse cu apa pina ti se face rau.

Beai linistit o bere ? Acum alergi un copil sau il plimbi pe celalalt in brate sa adoarma. Aerosoli si raze x.

Atipeai, mingiiat de razele blinde ale soarelui? Uita de asta, daca iti dispare vreo odrasla sau pleaca Nero si-l pierzi?

Aveai discutii semifilozofice la umbra stufului? Dar nu mai bine impartasesti experiente de parenting cu alti parinti in aceeasi situatie, in timp ce adraslele se cearta si urla tragind de aceeasi lopatica, in timp ce in jurul lor mai sunt alte 5 lopatele?

Stateai pina dimineata la Ovidiu? Acum, la miezul noptii te rogi sa oboseasca el si sa ceara la culcare, ca tie iti era deja somn de vreo 2 ore si ai mai rezistat doar sa nu-i strici distractia de a topai la lumina felinarului.

Duminica te trezeai dupa ora prinzului si te enervai ca nu mai serveau mic dejun in circiumi? Ce ar fi sa vezi cit e de mirific sa te joci cu excavatorul in nisip la ora 8, de exemplu?

Si cind, dupa toate astea, regretul tau cel mai mare nu e ca nu poti sa te faci praf si sa dansezi pe mese cum faceai odata, ci ca ai fi vrut sa alergi si la maraton, iti dai seama ca te-ai schimbat.

Ai imbatrinit? Sa nu fim atit de duri, doar ca te bucura altceva. 🙂

 

 

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 3

 1. VIO says:

  :)))well, da, totul s-a schimbat:)))
  Eu am si renuntat la Vama si merg la 2Mai. Bine,asta am facut-o cam cu 3 ani inainte de-a aparea pruncul, caci Vama era alta decat “vama mea”. Cand au parut primele decapotabile si primele pisi cu animal print la stuff, mi-am luat jucariile si-am plecat in 2mai. Sigur ca faceam naveta, noptile tot prin Vama mai petreceam… Acum..vorba ta..ma rog s-adoarma ca sa pot si eu sa beau un vin in liniste:) In curtea casei unde stam, caci altundeva nu se mai poate:)

  p.s.
  De fapt cred ca doream sa spun ca te putin invidiez pentru ca ai ajuns deja la Vama…la mare… Dar e invidie constructiva:)) (nu ma intreba cum o fi aia)

 2. AlinaD says:

  Dar au existat macar 10 minute in care au dormit ambii pitici? Anul trecut Andrei a adormit de doua ori cate 2-3 ore pe plaja, sub umbrela. Atunci mi-am incarcat bateriile: am zacut la soare, am citit, am baut o bere. De dormit mi-a fost teama 🙂

 3. gadjodillo says:

  Şi pînă la urmă de ce ai ratat maratonul? (podul de la agigea sau altceva?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *