Cu cine am votat? Habarnam!

habarnam_2Astazi, in jurul orelor 11.00, ne-am prezentat la sectia de vot super speciala Odeon pentru a vota candidatul preferat. A fost aglomerat rau, sectia era plina de pici nerabdatori sa urmareasca mai intii ce a facut candidatul lor, intr-o retrospectiva a campaniei numita “Aventurile lui Habarnam” dupa Nikolai Nosov. Atmosfera s-a incins atit de tare, incit dupa numai o ora a fost nevoie de o pauza de vreo 10 minute. Dupa inca o ora, s-a votat frenetic prin aplauze. Si avem deja rezultatul: AM CISTIGAT! 

– Gogosi, gogosi…
– Gogosi, gososi…
Gogosi cu ciocolata,
Gogosi cu marmelada,
Gogosi umplute
Cu crema de fructe,
Gogosi mentolate,
Gogosi patrate,
Gogosi murate,
Gogosi fermentate,

Gogosi pitice,
Gogosi cu elice,
Gogosi inamice
Cu gem proprice,

Gogosi africane,
Cu miros de banane;
Gogosi mitice,
Apocaliptice,

Gogosi stiintifice
Cu substante chimice,
Gogosi rahitice,
Paleolitice,

Gogosi mecanice,
Gogosi acrobatice,
Gogosi dilematice,
Gogosi pneumatice,

Gogosi uriase
Pentru mese incase,
Gogosi mici
Pentru transport la furnici.

Gogogi…
-Strange mai tare!
-Gogosi asezate cu coca la soare.

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 4

 1. silviuc says:

  Thuamneeee! Exista cineva care stie de Aventurile lui Habarnam…Joitzico, mi-ai provocat o scapare de lacrima. E cartea de capatai a prunciei mele. 🙂 Atat de tare mi-a placut, incat nu o sa uit in veci cum am descoperit eu sensul cuvantului “avarie”. Asa se chema un capitol, ilustrat cu bietul Harbarnam care congela in balon si avea nasul inghetat. Eu credeam ca un om care arata asa, ca el, e “AVARIA”….

 2. admin says:

  Da, si eu tot cu princhindeii am crescut. Ce mi-a placut cel mai tare e ca ieseau din tiparul bun/rau. Aveau defecte si calitati foarte…omenesti. Vezi ca a fost reeditata de Humanitas Junior si cred ca se mai gaseste de cumparat pe site-uri, daca ti-ai pierdut exemplarul copilariei!

 3. di says:

  te-am vazut cumintica in scaun, taman cand incepusem sa credem ca suntem singurii adulti fara prichindeii din dotare din sala.
  ieri, cand m-am intors de la teatru am google-it un pic si am descoperit ca exista site-ul habarnam.ro si absolut fiecare capitol al cartii, cu tot cu ilustratii, cu tot cu freza electrocutata. cata bucuria!

 4. admin says:

  Aaaaaaa, de ce nu m-ai strigat? De ce n-ai aruncat cu ceva in mine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *