Cu chef de gatit

Asa m-am trezit ieri dimineata si, dupa o scurta inventariere a legumelor existente in casa, am hotarit meniul zilei: ciorba de salata si o salata de verdeturi a la Jamie.

Ciorba salata – n-am mincat niciodata, dar mereu mi-am propus sa incerc. Se face foarte usor: calesc in putin ulei de masline o ceapa, un morcov si un pastirnac. Salata, curatata si spalata si opareste in apa fierbinte cu sare, apoi se scoate, se taie si se pune peste legumele calite. Se adauga apa, condimente, lamiie, se drege cu un ou. Pentru Ozzy, varianta cenzurata: fara sare, cu un galbenus dizolvat si fiert bine, putina lamiie si pasat.

Cit despre salata a la Jamie, ea este mai mult un sos verde potrivit pestelui gatit. Insa mie mi-a placut atit de mult, incit il consum ca atare, pe piine integrala prajita. Asadar, se iau o legatura de patrunjel, una de marar, una de leustean si una de frunze de telina, se spala, se taie si se amesteca intr-un castron. Peste ele se adauga putin ardei iute, ulei de masline, masline, suc de lamiie si optional, usturoi pisat. Se amesteca din nou si se maninca pe piine, ca mine, sau ca sos. Bun rau, nu?

Daca la un moment dat o sa avem fetele verde praz, o sa stiti si de ce! 🙂

Later edit: supa de salata s-a bucurat si azi de foarte mare succes, desi i-am dat-o simpla. Ciudat copil! 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 7

  1. violeta says:

    si eu am avut chef de gatit ieri si-am facut escalop de porc vegan cu ciuperci si cornulete raw cu gem si finetti. :)) si acum mi-e pofta de salata ta! 😛

  2. Joe says:

    Ia spune si niste retete, ca si mie mi-e pofta de ce ai facut tu! :)))

  3. violeta says:

    Nu-ti zic, ca mi-a parut rau, ma gandeam eu ca ti se face pofta!

    PS. Sa stii ca nu am mintit, porcul chiar era vegan, mancase numai iarba toata viata lui! :))

  4. Joe says:

    Pe el i-l distribuim lui Babic care o sa ne creada pe cuvint! 🙂

  5. Babicu says:

    Nu am mai vazut carne Acasa de cind mama m-a facut !!! Voi vorbiti de lucruri sfinte.

  6. violeta says:

    pai Joe, fa-ti tu o tocanita de ciuperci (ceapa, ardei gras, ciuperci, suc de rosii, patrunjel) si frige-i si lu’ Babic niste carne separat (si puiul e vegetarian 😀 ).

  7. violeta says:

    tips: daca vrei sa-l dai gata pe Babic, fa tocanita aia ca la carte: daca in loc de apa, o fierbi in supa de pui, o sa iasa mega-super-ultra delicioasa, si cred ca poti sa pui si un pic de vin rosu si un catel de usturoi. cat despre condimente, I use to keep it simple: sare si piper. :)) iar daca n-ai mai vazut carne la fatza de mai mult de un secol, pt friptura alege pulpe dezosate, nu piept. combinatia asta ar putea iesi de 10 de ori mai buna decat escalopul meu. 😀 si in juma’ de ora e gata tot. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *