Cooking thriller 5: Supa de usturoi pentru austriecii din noi

Imi pare rau ca trebuie sa o spun atit de brutal, dar am facut cea mai buna supa crema de usturoi de pe planeta. Intreaga Austrie s-ar cutremura daca ar sti ce s-a intimplat intr-o oala din Pantelimon. Poate parea lipsit de modestie din partea mea sa zic asta, insa, credeti-ma, nici eu nu ma asteptam la asemenea minune.

Reteta e simpla: in primul rind am facut zeama de supa fierbind niste oase de vita cu morcovi, pastirnac, telina, ceapa si ardei. Un os a ajuns la Nero, celelalte la prietenii lui comunitari, legumele la cosul de gunoi. Separat am calit in putin ulei de masline o ceapa mare si vreo 15 catei de usturoi, am adaugat 2 linguri de faina si vreo 100 gr de smintina (jumatate din cit era in reteta originala pentru ca, desi nu mai am talie, inca ma gindesc intens la ea). Apoi am amestecat asta cu zeama de supa. Am mai fiert totul un sfert de ora. Am adaugat sare, piper, nucsoara, boia si oregano. Si suc de lamiie. Am pus totul in blender. Si gata, putin patrunjel a incheiat magistral aceasta demonstratie de perfectiune gastronomica! Acum serios vorbind, chiar a fost buna!

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *