Cooking thriller (2): Supa crema de rosii. Iarna nu-i ca vara.

supa rosiiI-as putea scrie o oda, atit de mult imi place. Dar n-am facut niciodata pina acum pentru ca mama mea imi trimitea imediat citiva litri la cea mai firava solicitare. Pina intr-o zi cind am hotarit sa o prepar eu insami, ca un mic antrenament pentru supele creme ce vor urma.

Asa ca am pus la fiert citeva legume (telina, patrunjel, morcov si ceapa), apoi le-am pasat in blender, am adaugat un litru de suc de rosii si condimente (sare, piper, boia, busuioc, dafin) si le-am mai fiert un pic. A iesit superbuna, chiar daca e ruda mai saraca a supei creme de rosii de vara, cind rosia e rosie, din gradina, zemoasa, carnoasa, dulce…aproape indecenta.

Urmatoare pe lista mea de atac e supa crema de usturoi.

Cresc copii, povesti si visuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *