Cine-a pus morcovu’n manual?

Aseara citesc pe wallul unei prietene apelul la un brainstorming social(bil) pentru rezolvarea unui exercitiu din manualul copilului.

“Scrieti va rog o propozitie de clasa I folosind cuvintele: morcov, inel, aluna. Cine ii face tema Adelei primeste un premiu”. 

Am zimbit, am vrut sa trec mai departe, dar pur si simplu nu am putut. Morcov, inel, aluna. Cuvintele mi se instalasera deja in cap, combinatiile rulau bezmetice ca la pacanele.

Ii scriu: “Morcovul isi lua inima in dinti si, portocalindu-se si mai tare, ii dadu inelul Alunei.”

Apoi il intreb pe Ozon. Imi zice: “Morocovul se plictisea atit de tare incit a inceput sa arunce cu alune printr-un inel”. (Precizare: mai nou, el se plictiseste tot timpul. La gradi, acasa, se plictiseste mereu si ne zice asta mereu. Chiar si cind eu propun planuri elaborate menite sa spulbere aceasta stare de fapt, mi le refuza pe motiv ca stie ca o sa se plictiseasca. Deci, bun).

Ne mai jucam ce ne mai jucam, ne culcam. Dimineata, la cafea, in capul meu apar prietenii: morcov, inel, aluna. Intr-un context mai larg, al invatamintului romanesc. Ok, daca dai o asa tema creativa, esti gata sa primesti si raspunsurile pe masura? O propozitie comica, absurda, suprarealista, noir? Premiezi sau nu premiezi? Apreciezi sau nu apreciezi?

Azi am vorbit cu o alta prietena. Carmen e mama de copil mic si de Mumkin Pumpkin, o fosta corporatista care s-a plictisit si ea rau de birou, si de corporatii, si a luat-o pe carari mai colorate si mai vesele. Cind cararile noastre s-au intilnit, ne-am imprietenit. Iar azi am vorbit si am hotarit ca noi doua sa apreciem si sa premiem pe orice umbla brambura cu talent. 🙂

Autorul celei mai fantastice propozitii (poate sa fie si fraza) cu “morcov, inel, aluna” primeste un sticker de perete in valoare de 100 de ron pe care si-l va alege singur din magazinul online: http://www.mumkinpumpkin.ro.

Sa-l inspire mult timp de acum incolo.

Dezlantuiti morcovii gindirii creative, eu stau la primire.

Concursul dureaza de azi pina vineri 20 noiembrie. La ora 12.00 vom anunta cistigatorul si-l vom lipi la loc de cinste pe blog si pe FB. Raspunsurile pot fi de asemenea pe blog sau pe Fb, iar autocolantul ales din stoc.

UPDATE (20 nov, ora 12.00): Am rugat-o pe Carmen sa aleaga ea cistigatorul, caci eu cunosteam (si simpatizam) unii dintre participanti, drept care nu puteam sa fiu obiectiva, oricit m-as fi straduit.

Si Carmen a ales-o pe Alia. Felicitari!

Insa vestile bune nu se opresc aici. Toti cei care au participat vor primi cite un sticker de intrerupator.

Rugamintea e sa trimiteti un mail la [email protected] cu datele de contact (nume, prenume, adresa de livrare, telefon) cu subjectul – cistigator concurs ozzy.ro.

Sa va lipiti cu/din dragoste!

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 12

 1. Diana says:

  Mama s-a dus la magazin dupa o aluna, dar s-a intors cu-n morcov si fara inel.

 2. Alina Petruța Ștefănescu says:

  Aluna, naivă precum era, dădu inelul primit de la tatăl ei în schimbul morcovului fermecat./ Bărbaților le plac alunele, femeilor inelele și morcovii

 3. Alina Petruța Ștefănescu says:

  Acum la magazin nu gasesti doar morcovi si alune, ci si inele.

 4. Alina Petruța Ștefănescu says:

  Furnica își făcuse casa într-o alună, cu fereastra dintr-un inel găsit prin grădină, iar patul era confecționat dintr-un morcov rătăcit de coropișniță.

 5. Tomoială Cristian says:

  ” Domnul Morcov o ceru pe doamna Alună cu un inel.” P.S. As fi completat cu ” un inel de bere” dar nu se cade pentru un copil de clasa I si apoi se prinde lumea ca altcineva i-a facut temele. Apropo, lasati copiii sa fie creativi si nu le mai faceti compunerile, dragi parinti! 🙂

 6. Laura says:

  Un morcov gras visa sa fie tras ca prin inel asa ca manca doar cate o aluna pe zi.

 7. PREDA PAULA-MADALINA says:

  D-ra Aluna vroia un inel, dar avea bani doar pentru un morcov.

 8. cristina says:

  Curajosii Aluna si Morcov au primit in dar de la Zana Copilariei inelul fermecat.

 9. Lori R says:

  Un morcov si o aluna, plimbandu-se prin padure, au gasit inelul fermecat pierdut de Frodo din “Fratia inelelor” !

 10. Alia says:

  Dintr-un morcov faci un inel cât o alună.

  Dacă morcov și alună, atunci inel.

 11. lore says:

  Morcov, Inel, Aluna se distreaza struna. (Dora-6 ani)

 12. Joe says:

  Si, pentru centralizare, cele doua mesaje de pe pagina de fb a blogului.

  Ioana Maria Nicolescu: Un morcov, un inel s-o aluna stau la masa împreună

  Raluca Velcu: Pentru ca iepurele si-a luat inel cu morcov, veverita si-a luat si ea inel cu aluna.

  Crina Mictariu Adela: este o fetiță de șapte ani. Este la vârsta la care copii se plictisesc foarte repede și fac năzdrăvănii, pentru ca viața să fie interesantă, așa cum ar trebui de fapt. A citit într-o veche carte despre magie: ”Dacă vrei să ai un inel magic, trebuie să ții un inel cinci zile în ceai de rozmarin și apoi să-l lași să se usuce o noapte sub razele lunii pline. Dar magia poate fi văzută doar de purtătorul inelului.” Și a căutat un inel… Singurele inele din casă erau verighetele părinților, dar ăștia nu și le dau niciodată jos. A căutat în dicționar ce alt inel ar putea folosi… inel de fixare, piuliță-inel, inel de chei, gogoașă în formă de inel, inel de rulment…hmm.. ”Dacă țin o gogoașă inel în ceai cinci zile, sigur nu va mirosi bine. Și-mi vor mirosi ăștia intențiile. Ia să caut din celelalte…” Și piulița a fost prima găsită. Au urmat cele șase zile în care inelul a fost supus magicizării. Apoi a venit vremea să-l încerce. ”Îl voi încerca chiar astă seară, la cină. Dacă nu-mi convine ce-mi pun în farfurie, voi aplica magia inelului.” La cină era orez cu legume. Pfiu…mami știe că nu-mi place morcovul. De cinci ani îi zic că nu-mi place, dar ea nu ține minte.” Și Adela răsucește piulița inel de pe deget, și schimbă fiecare bucată de morcov într-o alună. ”Ei.. așa da.” Ce bine că ăștia nu văd ce am eu în farfurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *