Ce am descoperit iarna asta

Au trecut sarbatorile si ma bucur nu pentru ca as fi neaparat un Grinch, ci pentru ca au fost atit de haotice incit n-am inteles nimic din perioada asta. Ba am mai avut nevoie si de o saptamina dupa sa-mi revin. M-am bucurat ca avem timp sa stam impreuna, pentru ca sa descopar ca nu era timp de stat impreuna, ci de alergat impreuna. Cadouri, cumparaturi, mincaruri, mosi craciuni, petreceri, serbari, totul intr-un oras paralizat de un trafic compus din oameni cu aceleasi preocupari ne-au facut sa hotarim ca anul asta sa fugim, undeva, intr-o coliba din padure si sa revenim dupa 5 ianuarie.

Poate ca totul ar fi fost mai usor de suportat daca, fix de sarbatori, copiii n-ar fi racit amindoi foarte rau. Muci, tone de muci si apoi tuse, febra, nopti nedormite. Am scos la bataie tot arsenalul de ceaiuri, siropuri, sucuri, dar lupta parea pierduta. La Ozon a mai fost cum a mai fost, dar Pizza parea rapusa rau. Dupa citeva nopti in care putea sa doarma numai in brate, in pozitie cit de cit verticala si in care eu si Babicu faceam cu rindul, a trecut pe tratamentul prescris de pediatru (Eurestal, Sinupret) si aerosoli. Aici a fost marea necunoscuta, eu nu mai facusem niciodata aerosoli unui copil (pentru ca n-a fost cazul), nici aparat nu aveam. Si in  timp ce unii scotoceau internetul dupa cadouri, eu ma documentam dupa aparate de aerosoli. Nu m-am putut hotari, asa ca am imprumutat unul. Si aici incepea circul in fiecare seara, circul la propriu, pentru ca eu strigam: Cinta si danseaza!, iar Babicu incepea sa sufle din trompete, sa marsaluiasca cintind cintece militaresti, sa recite melodramatic fragmente din Scrisoarea a 3-a, sa lesine controlat cite si mai cite, pentru ca ea sa stea 10 minute cu masca la nas.

Dupa ce a trecut punctul culminant, m-am mai documentat putin si am dat peste Saltmed, care este un aparat de aerosoli cu sare, adica naturist, adica mai pe gustul meu.

I-am facut in paralel, aerosoli cu cele doua aparate, pina cind au disparut mucii cu totul. Sarea am pastrat-o pentru seara, pentru ca aparatul asta nu face zgomot si reuseam sa-i fac chiar cite o ora, daca nu si mai bine, in timp ce ea imi dormea in brate. Ideea e sa stea in pozitie cit mai verticala, asa ca am vazut in serile alea si chiar si citeva filme. Am vrut sa scriu despre descoperirea asta apoi, tot eu, m-am gindit, daca nu i-au trecut de la sare, ci de la medicamente. Asa ca n-am scris. Apoi am aflat ca faceam bine ce faceam si ca cele doua tratamente nu se exclud, ba dimpotriva: http://saltmed.ro/blog/111/etape-corecte-terapie-aerosoli/

Apoi, o plimbare cu copiii pe la -25 de grade, o petrecere cu alti copii raciti, si surpriza sau nu, mucii erau inapoi cu noi. Servetele prin toate buzunarele, rugaminti fierbinti, m-au facut cu capul mucii astia atit de rau incit aveam senzatia ca daca as merge pe strada si as vedea un om cu muci, m-as repede la el sa-l oblig sa-i sufle: Hai, fa ca un purcelus furios sa scapam de muci.

In a doua sesiune, am folosit numai aparatul cu sare si m-am bucurat sa vad ca functioneaza si singur, fara altceva. Ca desfunda nasul si copilul doarme bine. Ca nu mai tuseste si nu mai hiriie.  Asa ca m-am gindit sa va spun si voua. Au fost niste zile mai calde, dar cine stie ce o a urmeze si cind or sa mai atace mucii intergalactici din nou.

Aparatul arata asa:

10933296_10152978569812974_208204627_n

Iar ce mi-a placet mie cel mai mult la el e ca:

– desfunda nasul (yeey, credeti-ma, au fost nopti in care as fi facut orice, dar orice pentru un nas desfundat).

– vindeca tusea

– contine numai sare

– nu are efecte adverse, e folosit si la copiii nascuti prematuri, in spitale

– nu face la fel de mult zgomot ca celalalt aparat

– e mic si mult mai usor de carat pe coclauri.

– cartusul cu sare poate fi folosit pentru 100 de ore, ceea ce e mai mult decit suficient.

O ora de aerosoli cu saltmed echivaleaza cu o zi la salina. Pentru ca nu are efecte adverse, poate fi folosit si preventiv, ceea ce n-am facut pina acum, recunosc. Doar cind vad vreo miscare mirsava a inamicului meu, mucul.

Mai multe detalii despre aparat, aici. 

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 5

  1. Sophia says:

    Aparatele cu sare au fost si marea noastra descoperire. Avem http://www.salin.ro, avem si lampa cu sare si au fost foarte eficiente la unele raceli cu muci. Insa, atentie! Daca viroza se duce mai jos, in spatel amigdalelor, spre laringe si/sau spre plamani, o tura de sare (indiferent din ce sursa) este ca si cand ai pune sare pe rana: doare si usuca pana la sufocare.

  2. Zaha' says:

    :)) o sa tin minte expresia cu “purcelusul furios”. deocamdata sunt la stadiul “stai, stai nu misca ca se-ntinde mucul pe fatza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *