Bookfest, ziua 1: Popov la telefon!

Cind ai un copil si spui la munca “Stii, as vrea sa plec azi putin mai devreme, am o problema!” nimeni nu zice nici “pis!” 🙂 Aveam o problema, dar nu cu Ozzy, slava Domnului, ci cu faptul ca a inceput Bookfest si eu trebuia sa ajung neaparat. Asa ca am sters-o ca din pusca si am avut noroc si cu un taximetrist care tot drumul mi-a zis: “Sunt nervos, sunt cu capul, nu suport aglomeratia, cind vad trafic o iau razna… si tot asa”. In plus, mi-a propus sa devin patroana de firma de taxiuri, mi-a facut niste calcule mai ceva la Arena Leilor. “3 masini, atit va trebuie, le luati la 3000 de euro fiecare, placutele costa infim, planul pe masina 70 de ron pe zi mai putin duminca, 30 de zile intr-o luna ori 70 ori 365 de zile, bla, bla, bla, (nu tin minte nimic, dovada ca puteti impartasi cu mine cele mai ingenioase secrete de business). Concluzia lui a fost: “Mai gasiti 2 baieti de treaba ca mine si gata, va imbogatiti!” A luat-o pe stradute numai de el stiute si am ajuns repede.

La Bookfest, i-am salutat pe prietenii de la Vellant, pe prietenii de la Gama si apoi am inceput, frate. M-am abtinut cit am putut eu mai bine, dar tot am cumparat:

– ultimele 6 carti din seria Lumea Disc a lui Terry Pratchett. Nu stiu din ce motiv l-am abandonat in ultimul timp si din pricina asta mi-am pierdut si o parte din optimismul, inconstienta si umorul cu care trebuie abordata lumea asta. Remediez!

– tot ce am mai gasit de Huxley: “Cintec de lebada”, “Orb prin Gaza”, “Geniul si Zeita”. Acum citesc “Insula”, trec prin perioada Huxley si incerc sa-mi dau seama de ce il iubesc atit de mult. Cind am un raspuns, revin. Oricum, trebuie, dar trebuie sa-mi cumpar toate cartile lui!

– si inca doua carti despre care simt ca daca o sa le citesc, o sa devin cu siguranta mai desteapta: “Vrajitoarea trebuie sa moara” (psihologia basmului) de Sheldon Cashdan si “Inteligenta spirirtuala” de Danah Zohar si Ian Marshall. Problema cu ele e ca sunt programate la citit dupa perioadele Huxley si Pratchett, asa inteligenta mai mai trebuie sa astepte.

– pentru Babic – ultima carte a lui Irvin Welsh – Varza reincalzita. Hardcore literature! 🙂

– pentru Ozon: O carte cu abtibuilduri cu masini, avioane si trenuri, “Povestea lui Mos Arici” de Dumitru Almas (puterea brandului), si “Oare cit sa fie ceasul?” (o carte cu ceas, dar despre ea, mai pe larg intr-un post viitor).

– pentru Nero – niste cataloage de la edituri sa-si aleaga el! 🙂

Dupa cum vedeti, am fost decenta. Important e sa ma raportati la potentialul meu  de a cumpara carti si nu la criza financiara, pensia din Romania, euribor, la faptul ca suntem inainte de concediu.

Si cum mergeam eu spre una dintre iesirile de la Romexpo, aud in spatele meu: “Buna seara, Patapievici la telefon!”. Era chiar el care uitase de nu stiu ce intilnire si trebuia sa lase cuiva nu stiu ce cheie. (N-am tras cu urechea, vorbea el tare). Si mi s-a parut foarte cool sa-ti zici la telefon doar numele de familie. Asa ca m-am hotarit brusc sa zic si eu de acum incolo cind sun: “Popov la telefon!, Popov spus cu un ton grav care induce ideea ca partea serioasa din mine te contacteaza pe tine si, in pricipiu, ai cam imbulinat-o cind se intimpla asta!

Si prada:

 

PS: In alta ordine de idei, daca ajungeti la Bookfest de 1 iunie, mergeti la standul Booktopia si intrati in maratonul de citit cu voce tare. Pentru fiecare participant, oamenii astia vor dona 50 de euro in contul unui copil bolnav de cancer. O initiativa minunata la voi participa si eu:  voi citi un fragment din “Povesti din Tara Rutabaga” de Carl Sandburg, undeva intre 11.00 si 12.00. Puteti sa vedeti totul LIVE aici: http://livestre.am/3W8Dl. Dar mai bine veniti si voi!


Cresc copii, povesti si visuri.

One Comment

  1. diana says:

    :)))) mi-ai amintit de o faza tare tot cu un taxi si tot cu un nume. acum cativa ani, taximetristul care ma ducea preluase o comanda noua. ii da domn’soara adresa si numele. leonard miron :D. caci, stim cu totii, atunci cand iti dai numele la taxi, trebuie numele de scena complet, da? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *