Analiza unui vis

morpheusAsta este o poveste pe care am visat-o, de la inceput pina la sfirsit. Si cum era noapte si frig, mi-a fost lene sa ma dau jos din pat sa o scriu. In acelasi timp, imi era atit de teama ca am sa o uit, incit am repetat-o, ca pe o lectie, pina dimineata. Apoi m-am repezit la laptop si am scris-o. Mai exact, am transcris-o, ca eu personal nu am nici un merit…

Tu ce-ai visat ultima oara?

Analiza

– Tu l-ai omorit?
– Nu stiu. As vrea sa pot sa zic ca da sau nu, dar nu pot. Pentru ca pur si simplu nu stiu.
Doctorita nu mai zise nimic. Ii facu un semn scurt sa se dezbrace si sa se urce pe masa din cabinet, cu fundul pe gaura din mijlocul acesteia. Pacienta se conforma mecanic, fixind-o pe doctorita in continuu, pentru ca i se parea ca seamana cu cineva. Aa, cu dr Allison Cameron din Dr. House! E foarte draguta!

In citeva minute, doctorita scoase toate firele din aparat si le fixa pe capul si corpul pacientei. Inainte de a porni aparatul, aduse o plosca si o puse pe jos, sub masa, fix sub gaura pe care statea pacienta ei. Aceasta o privea intrebator.

–          Stii, citeodata, emotiile sunt atit de puternice incit declanseaza reactii cit se poate de fizice, zimbi ea intelegator.

Aparatul la care era conectata pacienta era atit de simplu si de eficient, incit convisese toate judecatoriile din lume sa-I accepte rapoartele finale ca probe in procese. Doctorita porni aparatul si pleca din camera. Infasurata in fire, pacienta balanganea picioarele la marginea mesei si astepta.

“Nu cred ca l-am omorit eu, adica daca as fi facut-o, e posibil sa nu-ti amintesti nimic? Hm…Oare unde s-a dus doctorita…?”

Timpul parea sa se scurga destul de greu, tacanitul aparatului incepuse sa devina plictisitor. Cu coada ochiului, pacienta vedea cum monitorul calculatorului conectat la aparat se umplea sistematic cu raportul despre ea.  Insa din pozitia in care se afla, nu putea sa vada nimic.

Trei semnale scurte ale aparatului indicara faptul ca analiza s-a terminat. Pacienta era din ce in ce mai nerabdatoare, se simtea ca si cum era fata in fata cu o ghicitoare care ii cerceta atent palma, dadea din cap, dar nu-i spunea nimic.

Si cum doctorita intirzia sa apara, pacienta isi smulse firele se se repezi la calculator. Pe un fundal verde, vazu doar titlul raportului, mare, negru, centrat: “Morpheus”. “Ce naiba o fi insemnind? Sint vinovata sau nu?”. Nu mai avu rabdare sa citeasca nimic, se gindi ca ar trebui sa o gaseasca pe doctorita, singura care ar putea sa-I interpreteze rezultatele.

Sari de pe masa, lovind plosca goala care tipa metalic. Goala, iesi din camera de analiza si se indrepta spre camera alaturata de unde se auzeau voci. Acolo, doctorita si sotul pacientei se uitau la acelasi raport, la un alt calculator. Apropierea nefireasca dintre ei o infiora.

“…ea a facut-o, visul ei din noapte de dupa crima indica clar acest lucru. Uite, aici, sunt imaginile cu victima, chiar dupa ce i-a taiat miinile si picioarele. Aparatul asta nu s-a inselat niciodata…”.

Cei doi tacura brusc cind o observara.

–          Ei, care-i rezultatul? Ce zice raportul? Ce inseamna “Morpheus”?, intreba pacienta indreptindu-se spre ei.

Doctorita inchise repede raportul si tacu. Pacienta se uita spre sotul ei care, impasibil, se ridica si pleca fara sa zica nimic. Doctorita il urma. Pacienta ramase locului. I se facu frig. ‘Eu am facut-o? Dar nu-mi amintesc nimic, ar trebui sa ma intrebe si pe mine cineva ceva despre toate astea….”

In camera intra un barbat, imbracat in halat.

–          Va rog, uitati-va la raportul meu, spuneti-mi ce zice. Va rog!”

–          Imi pare rau, eu sunt asistent, nu sunt autorizat sa fac asta. Doar doctorul va poate da rezultatul analizei.

–          Chemati-o, va rog!

–          Mi-e teama ca e imposibil.

Indignata, pacienta dadu sa iasa din camera. Isi aminti ca e goala si se opri. Asistentul o apuca usor de mina, continuind sa zimbeasca. Ea se infiora din nou, dar de aceasta data nu de frig.

–          Ati vrea sa veniti cu mine in camera alaturata?, adauga el cu o voce joasa.

In minte ii reveni imaginea cu sotul ei alaturi de doctorita. Pacienta dadu usor din cap si il urma cu pasi mici.

Atunci se trezi brusc. Aparatul din dreapta ei suiera iarasi trei semnale, semn ca a incheiat raportul final, intitulat “Morpheus”.

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 2

  1. mishu says:

    Am fiori pe sira spinarii 🙂 Imi place tare mult cum scrii, o sa te urmaresc si citesc cu placere. Felicitari 🙂

  2. joe says:

    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *