Am reusit!

…sa-l bulversez total pe Babic. Cuprinsa de febra curateniei generale (sa se inteleaga bine: eu cind fac curatenie, fac!) am zis sa spal si frigiderul. Am inceput timid sa debarasez cele 5 produse aflate in interior dintre care 3 vegetale cind…ce ma gindesc eu. N-ar fi bine sa-l si dezghet?

Acuma, el teoretic n-ar avea nevoie de dezghetare, ca d’asta am dat un ban sa se ocupe singur de problema. Insa practic, s-a intimplat urmatorul fenomen: o sticla de sos de ustoroi d’a lui Babic s-a lipit de perete interior al frigiderului si, in timp, in jurul ei s-a dezvoltat o formatiune ce ar face invidios orice arhitect de hotel de gheata. Ice Age 3, varianta 3 D era la noi in frigider. Asa ca dezghetul mi s-a parut singura solutie. Houston-ul din mine avea insa o problema: nu stia cum se face asta.

Zic: “Auzi, cum se dezgheata un frigider?”

Babicu’, cu o privire ratacita si translucida care trecea prin mine de jena, raspunde sec: “Se scoate din priza!”

N’oi sti eu cum se dezgheata un frigider, da’ stiu alte lucruri: ca mai bine intreb decit sa stric (am proasta reputatie de spaima a electrocasnicelor dupa ce am terorizat niste masini de spalat cu monede si am lasat frigidere vechi sa inghete total) si ca in viata nu ar trebui sa ne fie frica de intrebari. Poate de raspunsuri, dar de intrebari niciodata! Gresesc? 🙂

Cresc copii, povesti si visuri.

One Comment

  1. osman says:

    Absolut NU!! Sunt minunati oamenii care pun intrebari cand nu stiu ceva, indiferent de varsta, si la fel de minunati aia care pot spune “Nu stiu”!
    Cu ocazia asta mi-am adus aminte de un afis de pe vremea traducerilor, care zicea asa: mai bine intrebi si esti prost 5 min, decat sa nu intrebi si sa fii prost o viata-ntreaga. E putin exagerat, e adevarat, dar dupa ce a fost afisat, a crescut brusc curiozitatea unora, care pana atunci nu puneau intrebari…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *