Aceasta este o carte. Aceasta este o mama. Inc-o data!

De cite ori poti citi o carte? Aceeasi carte? Va las sa descoperiti singuri raspunsul la aceasta intrebare. Daca aveti deja copii, stiti. Daca nu, faceti. Restu’ e poveste.

Tot ce pot eu sa va spun e ca am fost foarte trista cind s-a stricat pick-up-ul. Da, ala vechi de pe vremea mea, da ala care a rezistat cu stoicism 35 de ani, a cedat sub presiunea lui “Inc-o data!”. Si tare suparata am fost, ca ma mai scutea pe mine, in unele seri, de a citi mereu si mereu aceleasi carti. Eram intr-o concurenta directa, dar asa cum nu se intimpla in viata reala, eram gata sa-i cedez toate meritele si laurii. Pina cind i-a cedat lui arcu’.

Da, stiu, cel mai destept cedeaza. 🙂

Eu ma intorc la povestile lor. Si ce poate fi mai palpitant decit o poveste despre un copil dragon care o pune pe mama lui sa-i citeasca aceeasi poveste inc-o data si inca-o data. Pina cind? Nu stiu, pina cind vedeti luminita de la capatul tunelului.

FullSizeRender-8

 

Eu asa am facut! 🙂 “Inc-o data”, Emily Gravett, editura Gama.

Pledoaria pentru carti continua.

este o carte

“Este o carte”, volumul  scris si ilustrat de Lane Smith pare, din fericire, o poveste sf. Un magar modern si hiperactiv da SMS-uri si sta pe Tweeter, o maimuţa studioasa nu vrea decit sa dea in tihna paginile cartii pe care o citeste. Maimuta ii explica magarului ce este si ce nu poate face o carte. Pina cind magarul afla pe propria piele…

Mesajul, desi subtil, a ajuns la Ozon cum trebuie. La sfirsit, m-a intrebat: asta inseamna ca n-o sa-mi mai dai telefonul niciodata?

Well, ma’ friend…

Cresc copii, povesti si visuri.

Comments 4

 1. Rox says:

  Huh, multam de recomandari… sunt atatea carticele pentru copii incat de fiecare data cand intru in librarie/targ de carte, plec cu mana goala pentru ca fie nu ma pot hotara la o anumita carte, fie nu am timp sa o rasfoiesc suficient cat sa vad daca ar putea sa-i placa ( mda, are carti care nu ii plac, pur si simplu :)).
  Sincer m-am saturat de ‘citit’ A doua carte a lui Apolodor (desi este cartea preferata din copilarie) :))… Iar raspunsul la intrebarea “de cate ori poti sa citesti o poveste?” Este simplu: pana cand o inveti pe de rost si ajungi sa o reciti mecanic in mijlocul terasei la o bere cu prietenii (evident cu intonatie si joc de scena) :)))

 2. Joe says:

  Sigur, pot sa te incurajez si sa-ti spun ca e doar inceputul :)))

 3. Maria says:

  Multumim pt recomandare. Recomand sa te inregistrezi pe telefon citind povestile preferate si la nevoie sa lasi copilul cu divaisul pt 10- 15 minute. Eu asa imi mai castig timpul de un dush inainte de somn…

 4. Cristina says:

  Cele două sunt minunățiile de anul acesta. Cu a doua chiar am de gând să încep o dezbatere, undeva, în viitor… cu copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *