Cumparati braduti in ghiveci!

Sunt mai draguti, mai verzi, mai vii…Daca asta nu v-a convins, mai am argumente: costa mai putin. Noi am dat 50 ron pe un bradut frumos tare, aproape cit mine de inalt. Oook, e mic de inaltime :). Nu se scutura, nu trebuie sa maturati mii de ace apoi. Miroase frumos. Rezista mai mult. Il puteti planta oriunde dupa sarbatori. Si daca faceti asta, poate la anu’ or sa taie mai putini brazi si apoi si mai putini si tot asa…

E primul an de cind sunt in Bucuresti cind fac bradul si asta pentru ca a aparut Ozzy. Nu prea eram eu fan sarbatori si preferam sa nu ma complic. Insa cu toata lipsa mea de sensibilitate, imi amintesc ca am trecut intr-un an prin Obor dupa sarbatori si am vazut o parcare plina de brazi taiati, parasiti, lasati sa se usuce acolo, in asteptarea masinii de gunoi care sa-i “debaraseze”. Un cimitir al pomilor de Craciun…

Cumparati braduti in ghiveci!

6 thoughts on “Cumparati braduti in ghiveci!

 1. Cristina Panait

  si noi am cumparat, doar ca daca vrei sa il plantezi dupa sarbatori trebuie sa il tii la frig.

 2. Cristina Panait

  reformulez: daca vrei sa plantezi bradul dupa sarbatori trebuie sa tii pana atunci in frig, nu in casa la caldura. sau cel putin asa ne-au spus cei de la care l-am cumparat.

 3. Ella

  Noi am luat anul trecut un bradut mititel, in ghiveci. A fost mai frumos ca unul mai mare, pentru ca era adunat, foarte simetric, globuri multe inghesuite acolo, era fermecator.

  Problema este ca dupa ce l-am plantat s-a uscat :(. Mai incercam si anul asta, sa vedem ce se intampla.

 4. Alice

  Eu am brad ecologic, de plastic, pe romaneste, desi na, si plasticu’ polueaza.

  Problema cu bradutii astia la ghiveci este ca ei sint delicati la schimbarile de temperatura. Trebuie ceva rabdare cu ei. De fapt, fiind atit de scurta perioada sarbatorilor, cel mai bine pt. sanatatea lor cred ca este ca sa-i impodobim pe balcon. Ei au nevoie de temperaturi mai joase, si sa nu uitam sa udam pamintul din ghiveci. Nu in exces, ca nici asa nu e bine. Cam o data pe sapt. daca se usuca pamintul din ghiveci la 2-3 cm. sub nivelul substratului. Insa mare atentie, daca in balcon sint temperaturi sub 0 grade si am udat ghiveciul, exista riscul sa degeram radacinile bietului pomisor. Un mic efort de izolare termica – imbrobodire a ghiveciului – poate salva copacelul. Pai cum cu ce? Cu folie de polistiren sau paie de pin sau fin sau carton sau niscaiva polistiren din ala de face “zapada”, ideea e sa mentinem coletul radacinilor si pamintul umed din ghiveci la o temp.cu putin peste cea la care ingheata apa. Totusi, e un biet copacel captiv intr-un vas de plastic, nu are legatura directa cu Mama Terra, ca sa-si regleze singur ritmul de hidratare si sa-i fie cald la radacina, in vreme ce deasupra ninge peste el.
  Daca reusiti sa-l scoateti verde si sanatos si din Revelion ori il donati celor de la Spatii verzi si-l resusciteaza ei peste iarna, il aclimatizeaza si-l planteaza la primavara intr-un loc la umbra, ori il duceti la munte, dar ca sa-l plantezi iarna tot e un mare risc sa moara, asa ca poate aveti pe cineva la munte/la tara care sa-l tina intr-o tinda, la racoare dar nu sub 0 grade, pina la primavara, si sa-l mai ude din cind in cind, cind se usuca pamintul din ghiveci… ori faceti voi asta, aici, la oras, si la primavara, daca nu gasiti un loc cu umbra si racoare tot timpul anului, ca sa-l transpalntati, vi-l primesc cu drag in gradina blocului meu, in partea unde e mereu umbra si racoare, poluare foarte putina ca e doar o parcare de bloc, si in rest liniste si pace. Va fi coleg cu niste lacramioare si ceva primule multicolore, care abia in 2012 ar face flori, ca le prind din seminte. Poate prinde micutul puteri si supravietuieste transplantarii.
  Ei sint delicati la schimbarile bruste de temperatura, mai ales astia micii. Dar daca ramin in zona temperaturii in care au crescut si se aclimatizeaza treptat, sint sanse sa-i prindem si sa ne bucuram de ei si in mediul urban. :)

  P.S. Oye, sper sa nu ma trezesc acum cu o armata de braduti care cer gazduire dupa sarbatori… :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>